OHJELMAILMOITTAUTUMINENMESSU- JA
NÄYTTELYTILAT
MAKSUTON
OHJELMA
BLOGIMEDIALLE


Päihdepäivät verkossa 19.-20.5.2021

Kevään Päihdepäivät 19.-20.5.2021 järjestetään kokonaan etätapahtumana verkossa!

Vuoden 2021 päihdepäivät on päätetty järjestää koronapandemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi verkkotapahtumana. Tapahtumassa on sekä maksullista että maksutonta ohjelmaa tarjolla. Voit tutustua virtuaalimessualueeseen, vapaasti valita 14 seminaarin tarjonnasta sinua kiinnostavia aiheita, seurata 15 minuutin miniseminaareja ajankohtaisista aiheista sekä tauoilla kuunnella taukopuhetta tapahtuman kulisseista.
Päihdepäivien lipunmyynti sekä ständimyynti alkaa 25.1. klo 10. Koko ohjelma julkaistaan verkkosivuilla 25.1.2021 klo 10.

Päihdepäivät-tapahtumaa järjestää vuosittain EHYT ry ja Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto. Päihdepäivien vuoden 2021 yhteistyökumppani on MIELI ry.

Päihdepäivät on Suomen suurin päihdeaiheinen koulutustapahtuma sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, vapaaehtoisille ja asiantuntijoille.

Mies koneen ääressä

Ohjelma

Päihdepäivillä verkossa 2021 on 14 seminaaria päihdetyön ajankohtaisista aiheista kuten nuorten hyvinvoinnin tukemisesta, mielenterveydestä, rahapelaamisesta ja päihdepalveluista. Seminaarien lisäksi osallistujat voivat tutustua laajaan virtuaaliseen messuosastoon ja muuhun oheisohjelmaan. Seminaarin puhujina toimivat asiantuntijat, tutkijat, kokemusasiantuntijat ja sotealan osaajat Suomesta.

Vuoden 2021 teemana on Päihteet, mieli ja nuorten hyvinvointi. Päihdepäivillä on neljä opintopolkua, joista jokainen osallistuja voi vapaasti valita itselleen sopivat seminaariaiheet. Lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja mielenterveyden ympärille on rakennettu teemapolku, joka tarjoaa ammattilaisille tietoa ja työkaluja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Lasten ja nuorten hyvinvointi ja mielenterveys
Ehkäisevän päihdetyön monet muodot
Päihteitä käyttävän tuki ja kehittyvät päihdepalvelut
Olet tärkeä! Ideoita ja vinkkejä ammattilaisille ja auttajille

Keskiviikko 19.5.2021

kLO 9:30-10:30

klo 10:30-11:30 tauko

KLO 11:30 – 13:30

klo 13:30-14:30 tauko

KLO 14:30-16:30

TORSTAI 20.5.2021

KLO 9:30-11:30

klo 11:30-12:30 tauko

KLO 12:30-14:30

klo 14:30-15:00 tauko

klo 15:00-16:00

Edellisten Päihdepäivien seminaaridioihin voi tutustua täällä: SLIDESHARE – PÄIHDEPÄIVÄT


ILMOITTAUTUMINEN TAPAHTUMAAN

Lipunmyynti on alkanut!

Lippuja voi ostaa yhdelle tai useammalle päivälle. Tapahtumaan voi ilmoittautua yksin tai ryhmänä. Lipulla pääset osallistumaan seminaareihin, alan erikoistuneimpaan virtuaaliseen messusosatoon ja muuhun oheisohjelmaan, josta ilmoitamme myöhemmin.
Tapahtuman ilmoittautuminen loppuu 10.5.2021.

Osallistujille lähetetään sähköpostitse linkki viikkoa ennen verkkotapahtumaa 12.5. Pääsylippu sisältää tapahtuman seminaarit, virtuaalisen messuosaston ja muun ohjelman.

Peruutusehdot: Maksuton peruutus 20.4. mennessä, sen jälkeen maksuton peruutus vain sairastodistusta vastaan. Peruutuksista veloitetaan kuitenkin aina toimistomaksu 10€.

HUOM! Mikäli olet viime vuonna ostanut lipun Päihdepäiville, tulet saamaan sähköpostiisi tammikuussa uuden ilmoittautumislinkin tämän vuoden verkkotapahtumaan 2021. Älä osta itsellesi uutta lippua.

Lisätiedot:
Katarina Rehnström
suunnittelija
katarina.rehnstrom(at)ehyt.fi
p. 050 408 1725

OSALLISTU PÄIHDEPÄIVIEN VIRTUAALISEEN MESSUOSASTOON

Päivien aikana on mahdollista mainostaa omaa toimintaa varaamalla messupiste alan laajimmalta ja erikoistuneimmalta virtuaaliselta messualueelta. Virtuaalinen messuosasto sijoittuu tapahtuma-alustalle. Messuosaston hintaan ei sisälly messupisteen työntekijöiden osallistuminen maksulliseen seminaariohjelmaan.

Virtuaalinen messupiste sisältää:

 • Vakiomuotoinen osastokuva virtuaalialustalla esittelypisteestä/osastosta
 • Organisaation nimi tai logo virtuaalisen osaston tiskiin (png)
 • Esittelyteksti osastolle/näytteilleasettajaluetteloon (max. 300 merkkiä)
 • Linkki näytteilleasettajan kotisivuille (yksi linkki)
 • Linkit organisaation some-kanaviin (esim. Twitter)
 • Yhteystiedot
 • Messuosaston seinän ja painikkeiden väritys (valitaan itse värikartasta)
 • Esitteet (pdf-tiedosto, max. 5 kpl)
 • Live-Chat kävijöiden kanssa
 • Katso messutarjoukset – näytteilleasettajan linkki tarjoussivuille
 • Yhteydenotto – linkki näytteilleasettajan yhteydenottolomakkeeseen
 • Osaston vieraslista: nimi, titteli, sposti, paikkakunta (vain luvan antaneet kävijät, muut lukuna)

Messualueella näytteilleasettajat järjestöistä, yrityksistä ja julkiselta sektorilta tarjoavat infoa ja palveluja kahden päivän ajan. Messualue on avoin yleisölle keskiviikkona ja torstaina 19.-20.5.

Messuosaston yhteydessä on myynnissä mainospaikkoja virtuaalialustan eteisaulaan sekä messualueelle.

HUOM! MIKÄLI OLET OSTANUT MESSUPISTEEN PÄIHDEPÄIVILLE 2020, TULET SAAMAAN SÄHKÖPOSTIISI TIEDON SIIRROSTA TÄMÄN VUODEN VERKKOTAPAHTUMAAN 2021.

Lisätiedot:
Katarina Rehnström
suunnittelija
katarina.rehnstrom(at)ehyt.fi
p. 050 408 1725


MAKSUTON OHJELMA

Päihdepäivien aikana voi verkossa seurata myös maksutonta ohjelmaa. Virtuaalinen messualue, vartin miniseminaarit sekä tauko-ohjelman sisällöt kuuluvat kaikki maksuttomaan ohjelmaan. Maksuttoman ohjelman aikataulu ja sisältöä päivitetään verkkosivuille helmi-maaliskuun taitteessa. Maksuttomaan ohjelmaan ei tarvitse ennakkoon ilmoittautua. Pääset osallistumaan tapahtumaan suoraan tämän verkkosivun kautta. 


MAINOSPAIKKOJEN MYYNTI

Tapahtumaan on mahdollista ostaa mainospaikka Päihdepäivien virtuaalialustalle ja kaikkien vierailijoiden näkyville. Mainoskokoja on kolme.

Lisätiedot:
Katarina Rehnström
suunnittelija
katarina.rehnstrom(at)ehyt.fi
p. 050 408 1725

Päihdepäivien blogi

 MEDIALLE

Lisätiedot:

Maaret Väkinen
viestinnän asiantuntija
maaret.vakinen(at)ehyt.fi
p. 050 327 0009


MENNEET TAPAHTUMAT: Virtuaaliset Päihdepäivät 9.-13.11.2020

Päihdepäivien siirryttyä vuodelle 2021 ja verkkoon haluttin Virtuaalisilla Päihdepäivillä 9.-13.11.2020 tuoda siivu tapahtuman tunnelmaa ja jaettua osaamista jokaisen päihdetyötä tekevän tai siitä kiinnostuneen syksyyn. Virtuaalisilla Päihdepäivillä järjestettiin viisi seminaaria sekä alkuseminaari aiheilla empatia ja myötätunto, ruoka-avun tuen tarve, kemseksi Suomessa ja haittojen vähentäminen, korona-epidemian vaikutus päihdeongelmista kärsivien hyvinvointiin, alkoholille sikiövaiheessa altistuneet nuoret ja aikuiset sekä ehkäisevän päihdetyön tilanne kunnissa.

Päihdetyön haasteet ja ratkaisut 9.11.–13.11.2020


Kaikkien seminaarien tallenteet ovat katsottavissa toukokuun 2021 loppuun asti. Videotallenteet löytyvät myös EPT-verkoston YouTube -kanavalta. Seminaaripuhujien esitykset on julkaistu EHYTin slidesharepalvelussa. Alkuseminaarin esitysdiat eivät tule julkiseen jakoon.
Kehitä ja kartoita ehkäisevän päihdetyön osaamistasi katsomalla tallenteet.