Päihdepäivien kumppani 2023 on MIELI ry

Päihdepäivillä 10.-11.5.2023 syvennytään myös mielenterveyteen, kun tapahtuman yhteistyökumppaniksi ryhtyy MIELI Suomen Mielenterveys ry. Tämä on kolmas kerta, kun Päihdepäivät toteutetaan EHYT ry:n, EPT-verkoston ja MIELI ry:n yhteisvoimin. Kahden etävuoden jälkeen tapahtuma palaa läsnätapahtumaksi Helsingin Kulttuuritalolle.

Vuonna 2023 Päihdepäivien teema on Uuden äärellä: menetelmiä ja kohtaamisia. Sote-uudistus ja koronan jälkeinen aika tuovat mukanaan uusia haasteita päihde- ja mielenterveystyöhön. Ensi vuoden tapahtumassa haluamme tukea ammattilaisia jakamalla hyväksi todettuja menetelmiä laadulliseen päihde- ja mielenterveystyöhön, sanoo tapahtumasta vastaavan työryhmän puheenjohtaja, A-kiltojen liiton toiminnanjohtaja Yrmy Ikonen.

MIELI ry tuo tapahtumaan paljon liittyen mielenterveyskysymysten ja päihteiden käytön yhtymäkohtiin. – Ihmisten arjessa mielenterveys ja päihteet kietoutuvat monella tapaa yhteen. Ammattilaisten on tärkeää katsoa näitä kokonaisuutena, kun halutaan vahvistaa ihmisten hyvinvointia yksilötyön ja yhteisöllisin keinoin, sanoo MIELI ry:n aikuiset- ja työelämäjohtaja Meri Larivaara.

Päihdepäivät on Suomen suurin päihdeaiheinen koulutustapahtuma sote-alan ammattilaisille, vapaaehtoisille ja opiskelijoille. Tapahtuma tarjoaa tietoa ja työvälineitä päihdeaiheista potilas- ja asiakastyötä tekeville sekä opetus- ja nuorisoalalle. Päihdepäiville osallistuu vuosittain yli 1000 toimijaa sosiaali- ja terveydenhuollosta, kunnista, järjestöistä ja seurakunnista.

Hanki edullisempi earlybird-lippusi Päihdepäiville 1.2.-1.3.!

MIELI Suomen Mielenterveys ry: www.mieli.fi

EHYT ry: www.ehyt.fi

Tapahtuman 2022 diaesitykset on julkaistu Slideshare-palveluun. Tästä pääset tutustumaan tapahtuman esityksiin.

Päihdepäivät-tapahtumaa järjestää vuosittain EHYT ry ja Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto.

Yhteyshenkilö:
Cilla Schroeder
Asiantuntija
cilla.schroeder@ehyt.fi
p. 050 407 4130

Ohjelma

Vuoden 2023 kattoteema on Uuden äärellä: menetelmiä ja kohtaamisia. Elämme muutoksen aikaa. Sote-uudistus, päihde- ja mielenterveyskentän muutokset, uudet päihdeilmiöt ja koronapandemian jättämät jäljet asettavat uusia haasteita, mutta myös uusia mahdollisuuksia päihdetyölle.

Päihdepäivien lipunmyynti alkaa 1.2. Edullisemmat earlybird-liput ovat myynnissä 1.3. asti

Liput

Päihdepäivät järjestetään Helsingissä 10.–11.5. 2023. Ohjelma julkaistaan 1.3., ja edullisemmat earlybird-liput ovat myynnissä 1.2.-1.3.. Tapahtumaan voi ostaa yhden tai kahden päivän lippuja, ja opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille on myynnissä edullisemmat liput. Tapahtumaan voi ilmoittautua yksin tai ryhmänä.

Osallistumismaksu sisältää yhden tai kahden päivän osallistumisen tapahtumaan ja kahvitarjoilun. Osallistumismaksu ei sisällä matkoja, majoituksia tai ruokia.

Messuosasto

Päihdepäivät on keväisin järjestettävä kaksipäiväinen koulutustapahtuma kaikille päihdeaiheesta kiinnostuneille. Tapahtumassa vierailee vuosittain noin 1000 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista, opiskelijaa, päättäjää ja vapaaehtoista. Messualueella näytteilleasettajat järjestöistä, yrityksistä ja julkiselta sektorilta tarjoavat infoa ja palveluja tapahtuman kahden päivän ajan. 

Alan laajimmalla ja erikoistuneimmalla messualueella on erinomaiset mahdollisuudet verkostoitua ja tavoittaa sote-alan ammattilaisia. Messualue on ilmainen ja kaikille avoin, mikä mahdollistaa myös esimerkiksi opiskelijoiden, läheisten ja vapaaehtoisten vierailun.

Messupaikat tulevat myyntiin 1.2.2023.

Blogi

Twitterissa

Toukokuun toisella viikolla järjestetty kaksipäiväinen Päihdepäivät-verkkotapahtuma keräsi noin 1000 kävijää. Puhujia oli yhteensä 152, ja ohjelma striimattiin Helsingin kulttuuritalolta, kiitos kaikille osallistuneille https://www.ept-verkosto.fi/paihdepaivat-jarjestettiin-11-12-5-toistamiseen-verkossa-helsingin-kulttuuritalolta-striimattuna/ @Paihdepaivat_ #päihdepäivät @EHYTry

Se oli siinä! Kiitos kaikki osallistujat, puhujat, tekniikka, Kulttuuritalo ja meidän @EPTverkosto ja @ehyt jengi.
#päihdepäivät

Olemme saamassa hakemamme avustukset ensi vuodelle, joten voimme hyvin mielin jatkaa työtämme ehkäisevän päihdetyön hyväksi! https://avustukset.stea.fi/ @STEAtekoja #ehkäiseväpäihdetyö #EPTverkosto @EHYTry

Lääketiede | Kannabista käytetään kipu­lääkkeenä, mutta se ei toimi lume­lääkettä paremmin, tuore tutkimus kertoo. https://www.hs.fi/tiede/art-2000009233869.html?share=c27b458f474ff03fef98e24b15c1e497

Alkoholista aiheutuvat kuolemat ja maksasairaudet ovat lisääntyneet vuoden 2018 #alkoholilaki -uudistuksen jälkeen. @THLorg https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009230122.html?share=55b5529ab213f9c8486f84564683ddcf

Aikaisempien Päihdepäivien materiaaleja

Päihdepäivät 11.-12.5. järjestettiin verkossa. Tapahtumassa oli 16 seminaaria ja maksuttomia miniseminaareja, ja Päihdepäivillä vieraili noin 1000 kävijää. Tapahtuman 2022 diaesitykset on julkaistu Slideshare-palveluun. Tästä pääset tutustumaan tapahtuman esityksiin.

Medialle

Muusa Kostilainen
viestinnän asiantuntija
EHYT ry / Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto
p. 044 7631329