Päihdepäivät järjestetään tulevaisuudessa joka toinen vuosi

Päihdepäivät järjestetään seuraavan kerran läsnätapahtumana Helsingin Kulttuuritalolla 10.-11.5.2023. Tämän jälkeen tapahtuma pitää välivuoden, ja palaa jälleen uudella ilmeellä ja uusilla sisällöillä vuonna 2025. – Päihdepäivät on järjestetty järjestövoimin jo vuodesta 1994, sanoo tapahtumasta vastaavan EPT-verkoston koordinaatiotiimin päällikkö Annika Eloranta.

-Vuosien aikana tapahtuma on kasvanut Suomen suurimmaksi päihdeaiheseksi tapahtumaksi. Olemme tästä hyvin ylpeitä ja haluamme kehittää tapahtumaa vielä paremmaksi, jatkaa Eloranta. Välivuoden aikana uudistetaan niin ohjelmasisältöjä, kun tapahtuman ilmettä. – Päihdehaitat ovat jatkuva yhteiskunnallinen haaste, ja on tärkeää, että sosiaali- ja terveysalan ammattilaisilla on riittävä osaaminen ja taidot puuttua ongelmalliseen päihdekäyttöön, sanoo Eloranta. Päihdepäivät on tapahtuma, missä päivitetään tietoa ja hankitaan uusia menetelmiä asiakastyöhön. Jatkossa haluamme vielä paremmin vastata tapahtuman kohderyhmien tiedontarpeeseen, toteaa Eloranta.

Päihdepäivät järjestetään 10.–11.5. Helsingin Kulttuuritalolla yhteistyössä EPT-verkosto, EHYT ry ja MIELI Suomen Mielenterveys ry. Vuoden 2023 teema on Uuden äärellä: menetelmiä ja kohtaamisia. Edullisimmat ennakkoliput tulevat myyntiin 1.2.

Hanki edullisempi ennakkolippusi Päihdepäiville 1.2.-1.3.

Päihdepäivien kumppani 2023 on MIELI ry

Päihdepäivillä 10.-11.5.2023 syvennytään myös mielenterveyteen, kun tapahtuman yhteistyökumppaniksi ryhtyy MIELI Suomen Mielenterveys ry. Tämä on kolmas kerta, kun Päihdepäivät toteutetaan EHYT ry:n, EPT-verkoston ja MIELI ry:n yhteisvoimin. Kahden etävuoden jälkeen tapahtuma palaa läsnätapahtumaksi Helsingin Kulttuuritalolle.

Vuonna 2023 Päihdepäivien teema on Uuden äärellä: menetelmiä ja kohtaamisia. Sote-uudistus ja koronan jälkeinen aika tuovat mukanaan uusia haasteita päihde- ja mielenterveystyöhön. Ensi vuoden tapahtumassa haluamme tukea ammattilaisia jakamalla hyväksi todettuja menetelmiä laadulliseen päihde- ja mielenterveystyöhön, sanoo tapahtumasta vastaavan työryhmän puheenjohtaja, A-kiltojen liiton toiminnanjohtaja Yrmy Ikonen.

MIELI ry tuo tapahtumaan paljon liittyen mielenterveyskysymysten ja päihteiden käytön yhtymäkohtiin. – Ihmisten arjessa mielenterveys ja päihteet kietoutuvat monella tapaa yhteen. Ammattilaisten on tärkeää katsoa näitä kokonaisuutena, kun halutaan vahvistaa ihmisten hyvinvointia yksilötyön ja yhteisöllisin keinoin, sanoo MIELI ry:n aikuiset- ja työelämäjohtaja Meri Larivaara.

Päihdepäivät on Suomen suurin päihdeaiheinen koulutustapahtuma sote-alan ammattilaisille, vapaaehtoisille ja opiskelijoille. Tapahtuma tarjoaa tietoa ja työvälineitä päihdeaiheista potilas- ja asiakastyötä tekeville sekä opetus- ja nuorisoalalle. Päihdepäiville osallistuu vuosittain yli 1000 toimijaa sosiaali- ja terveydenhuollosta, kunnista, järjestöistä ja seurakunnista.

MIELI Suomen Mielenterveys ry: www.mieli.fi

EHYT ry: www.ehyt.fi

Tapahtuman 2022 diaesitykset on julkaistu Slideshare-palveluun. Tästä pääset tutustumaan tapahtuman esityksiin.

Päihdepäivät-tapahtumaa järjestää vuosittain EHYT ry ja Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto.

Yhteyshenkilö:
Cilla Schroeder
Asiantuntija
cilla.schroeder@ehyt.fi
p. 050 407 4130

Ohjelma

Vuoden 2023 kattoteema on Uuden äärellä: menetelmiä ja kohtaamisia. Elämme muutoksen aikaa. Sote-uudistus, päihde- ja mielenterveyskentän muutokset, uudet päihdeilmiöt ja koronapandemian jättämät jäljet asettavat uusia haasteita, mutta myös uusia mahdollisuuksia päihdetyölle.

Seminaarien teemoina mm.

  • Toimivia menetelmiä päihteiden puheeksiottoon
  • Uudet digi- ja rahapelaamisen ilmiöt
  • Talousvaikeudet ja mielenterveys
  • Asiakkaan kohtaaminen sosiaali- ja terveyshuollon arjessa
  • Alkoholinkäyttö suomalaisten elämässä ja pohjoismainen alkoholipolitiikka
  • Huumekuolemien ehkäisy ja ratkaisuja nuorten pahoinvointiin
  • Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen vaikutukset päihdehoitoon

Päihdepäivien lipunmyynti alkaa 1.2. Edullisemmat earlybird-liput ovat myynnissä 1.3. asti

Liput

Päihdepäivät järjestetään Helsingissä 10.–11.5. 2023. Ohjelma julkaistaan 1.3., ja silloin alkaa myös lipunmyynti. Tapahtumaan voi ostaa yhden tai kahden päivän lippuja, ja opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille on myynnissä edullisemmat liput. Tapahtumaan voi ilmoittautua yksin tai ryhmänä.

Tapahtuman ilmoittautuminen loppuu 3.5.2023 ja edullisempia ennakkolippuja voi hankkia 1.3. asti.

Pääsylippu sisältää yhden tai kahden päivän osallistumisen tapahtumaan, tapahtuman materiaalit ja kahvitarjoilun iltapäivällä. Osallistumismaksu ei sisällä matkoja, majoituksia tai ruokia.

Peruutukset

Ilmoittautumisen voi perua veloituksetta 10.4.2023 saakka. Tämän jälkeen on mahdollista perua veloituksetta vain lääkärintodistuksella, muissa tapatuksissa veloitetaan 100 % osallistumismaksusta. 25.5. jälkeen toimitettua lääkärintodistusta vastaan ei enää palauteta maksettua osallistujalippua. Muutokset eivät ole enää mahdollisia 3.5. jälkeen.

Ilmoittautuminen perutaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen päihdepäivät@ehyt.fi Mikäli laskutustietoihin tulee muutoksia, veloitamme laskutuslisän 10 € / lasku.

Messuosasto

Päihdepäivät on keväisin järjestettävä kaksipäiväinen koulutustapahtuma kaikille päihdeaiheesta kiinnostuneille. Tapahtumassa vierailee vuosittain noin 1000 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista, opiskelijaa, päättäjää ja vapaaehtoista. Messualueella näytteilleasettajat järjestöistä, yrityksistä ja julkiselta sektorilta tarjoavat infoa ja palveluja tapahtuman kahden päivän ajan. 

Alan laajimmalla ja erikoistuneimmalla messualueella on erinomaiset mahdollisuudet verkostoitua ja tavoittaa sote-alan ammattilaisia. Messualue on ilmainen ja kaikille avoin, mikä mahdollistaa myös esimerkiksi opiskelijoiden, läheisten ja vapaaehtoisten vierailun. Messualue on auki yleisölle päivittäin kello 9-16. Pisteet sijoittuvat Kulttuuritalon aulaan ja hintaan sisältyy messupöytä, matto, esiteteline ja jakkara.

Verkostoituminen ja mahdollisuus tavata muita on yksi tärkeimmistä syistä osallistua Päihdepäiville. Etävuosien jälkeen suosittu messuosasto on jälleen avoinna kasvokkainkohtaamisille.

Tänä vuonna messupaikkoja on vähemmän kuin aikaisemmin. Toimi nopeasti!

Messupaikat tulevat myyntiin 1.2.2023.

Blogi

Twitterissa

Monella on taloushuolia tällä hetkellä, ja se vaikuttaa koko perheen hyvinvointiin. Päihdepäivien seminaarissa keskustellaan, miten ammattilainen voi kohdata ja tukea talousongelmia kokeneita perheitä. Ohjelma julkaistaan 1.2. #päihdepäivät #seminaari8
https://www.hs.fi/paivanlehti/13012023/art-2000009302522.html

Päihdepäivien suositut messupaikat tulevat myyntiin 1.2. Tapahtumassa vierailee vuosittain noin 1000 sote-alan osaajaa, ja messualueella onkin erinomaiset mahdollisuudet verkostoitua ja tavoittaa sote-alan ammattilaisia. Lue lisää: https://www.ept-verkosto.fi/paihdepaivat/#messuosasto

Haluatko tehdä merkityksellistä työtä päihdetoipujajärjestössä? Tule töihin @akiltojenliitto'on Oulun aluetoimistoon mm. kehittämään paikallista ja valtakunnallista #A_kiltatoimintaa yhdessä 60 A-killan kanssa.

Lue lisää ja hae! ➡️https://a-kiltojenliitto.fi/haemme-jarjestokoordinaattoria-viiden-kuukauden-mittaisen-vuorotteluvapaan-ajaksi/
#järjestötyö #rekry

Varmista, että lapsi tietää miten toimia, jos netissä tapahtuu jotakin, mikä tuntuu ikävältä, oudolta, nololta tai mistä jännittäisi kertoa aikuiselle.

#kiusaaminen #painostus #seksuaalinenhäirintä #grooming #alastonkuvienlevittäminen #turvataidot

Aikaisempien Päihdepäivien materiaaleja

Päihdepäivät 11.-12.5. järjestettiin verkossa. Tapahtumassa oli 16 seminaaria ja maksuttomia miniseminaareja, ja Päihdepäivillä vieraili noin 1000 kävijää. Tapahtuman 2022 diaesitykset on julkaistu Slideshare-palveluun. Tästä pääset tutustumaan tapahtuman esityksiin.

Medialle

Muusa Kostilainen
viestinnän asiantuntija
EHYT ry / Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto
p. 044 7631329