Päihdepäivien seminaarihaku aukeaa 12.9.

Haluatko vaikuttaa päihteistä ja mielenterveydestä käytävään keskusteluun ja tulevaisuuteen? Onko sinulla uusia, hyväksi todettuja menetelmiä, joista muutkin hyötyisivät? Mitä annettavaa sinulla tai työyhteisölläsi voisi olla ehkäisevään päihde- tai mielenterveystyöhön? Osallistu Päihdepäivien tekemiseen ja ehdota seminaaria tai työpajaa!

Päihdepäivät järjestetään seuraavan kerran 10.-11.5.2023 Helsingin Kulttuuritalolla. Vuonna 2023 Päihdepäivillä syvennytään myös mielenterveyteen sekä päihteiden ja mielenterveyden yhteiseen kenttään. Tapahtuman järjestäjinä toimivat EHYT ry, EPT-verkosto ja MIELI Suomen Mielenterveys ry.

Päihdepäivät on Suomen suurin päihdeaiheinen koulutustapahtuma sote-alan ammattilaisille, vapaaehtoisille ja opiskelijoille. Tapahtuma tarjoaa tietoa ja työvälineitä päihdeaiheista potilas- ja asiakastyötä tekeville sekä opetus- ja nuorisoalalle. Päihdepäiville osallistuu vuosittain yli 1000 toimijaa sosiaali- ja terveydenhuollosta, kunnista, järjestöistä ja seurakunnista.  

Päihdepäivät on alan huipputapahtuma, jossa päihde- ja mielenterveystyön osaajat verkostoituvat ja kehittävät osaamistaan. Tapahtuma koostuu seminaariohjelmasta, työpajoista sekä alan laajimmasta messuosastosta. Päihdepäivien seminaarisuunnittelijat ovat esimerkiksi järjestöjä, tutkimuslaitoksia tai julkisen sektorin toimijoita, mutta seminaareja saa ehdottaa kuka tahansa.

Vuoden 2023 seminaarihaku

Päihdepäiville haetaan seminaareja 12.9.–12.10. välisenä aikana. Seminaarihakua on uudistettu tänä vuonna, ja haussa on sekä valmiita otsikoita, että tilaa uusille ideoille. Voit joko ilmoittaa halukkuutesi toteuttaa annetun otsikon mukaista seminaaria, tai ehdottaa seminaaria, työpajaa, tutustumiskäyntiä tai yksittäisiä ideoita. Vuoden 2023 tapahtuman teemana on Uuden äärellä: menetelmiä ja kohtaamisia.

Lue lisää Päihdepäivien seminaarihausta ja ehdota seminaaria tästä

Ilmoittautuminen ja messupisteiden varaus alkaa 1.3.2023.

Tapahtuman 2022 diaesitykset on julkaistu Slideshare-palveluun. Tästä pääset tutustumaan tapahtuman esityksiin.

Päihdepäivät-tapahtumaa järjestää vuosittain EHYT ry ja Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto.

Yhteyshenkilö:
Cilla Schroeder
Asiantuntija
cilla.schroeder@ehyt.fi
p. 050 407 4130

Ohjelma

Päihdepäivien ohjelma julkaistaan 1.3.ja silloin alkaa myös lipunmyynti. Onko sinulla tai työyhteisösi erityisosaamista, toimivia menetelmiä tai uutta tietoa, mistä olisi hyötyä koko alalle? Osallistu Päihdepäivien tekemiseen ja ehdota seminaareja 12.9. lähtien!

Vuoden 2023 kattoteema on Uuden äärellä: menetelmiä ja kohtaamisia. Elämme muutoksen aikaa. Sote-uudistus, päihde- ja mielenterveyskentän muutokset, uudet päihdeilmiöt ja koronapandemian jättämät jäljet asettavat uusia haasteita, mutta myös uusia mahdollisuuksia päihdetyölle.

Onko sinulla tai työyhteisölläsi ideoita Päihdepäivien seminaarisisällöksi? Haluatko vaikuttaa päihteistä käytävään keskusteluun ja päihdetyön tulevaisuuteen?

Päihdepäivien ohjelmaan haetaan seminaareja 12.9.–12.10. Seminaarihakua on uudistettu tänä vuonna, ja haussa on sekä valmiita otsikoita, että tilaa uusille ideoille. Voit joko ilmoittaa halukkuutesi toteuttaa annetun otsikon mukaista seminaaria, tai ehdottaa seminaaria, työpajaa, tutustumiskäyntiä tai yksittäisiä ideoita. Tästä pääset seminaarihakuun

Päihdepäivien suunnittelusta vastaa EHYT ry yhdessä EPT-verkoston järjestöjen kanssa. Ohjelmaa suunnitellaan yhteistyössä ja seminaareja voivat ehdottaa kuka tahansa; esimerkiksi järjestöt, yritykset, julkisen sektorin toimijat, seurakunnat, yliopistot ja korkeakoulut sekä opiskelijat ja vapaaehtoistoimijat. 

Liput

Päihdepäivät järjestetään Helsingissä 10.–11.5. 2023. Ohjelma julkaistaan 1.3., ja silloin avataan myös lipunmyynti. Tapahtumaan voi ostaa yhden tai kahden päivän lippuja, ja opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille on myynnissä edullisemmat liput. Tapahtumaan voi ilmoittautua yksin tai ryhmänä.

Osallistumismaksu sisältää yhden tai kahden päivän osallistumisen tapahtumaan ja kahvitarjoilun. Osallistumismaksu ei sisällä matkoja, majoituksia tai ruokia.

Messuosasto

Päihdepäivät on keväisin järjestettävä kaksipäiväinen koulutustapahtuma kaikille päihdeaiheesta kiinnostuneille. Tapahtumassa vierailee vuosittain noin 1000 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista, opiskelijaa, päättäjää ja vapaaehtoista. Messualueella näytteilleasettajat järjestöistä, yrityksistä ja julkiselta sektorilta tarjoavat infoa ja palveluja tapahtuman kahden päivän ajan. 

Alan laajimmalla ja erikoistuneimmalla messualueella on erinomaiset mahdollisuudet verkostoitua ja tavoittaa sote-alan ammattilaisia. Messualue on ilmainen ja kaikille avoin, mikä mahdollistaa myös esimerkiksi opiskelijoiden, läheisten ja vapaaehtoisten vierailun.

Messupaikat tulevat myyntiin kevättalvella 2023.

Vuoden 2022 näytteilleasettajat


A-Kiltojen Liitto ry
EHYT ry
Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto
Ensi- ja turvakotien liitto
Esperi Care Oy
Humana
Kostamokoti Oy
Maivita Oy
Myllyhoitoyhdistys ry
Rikosseuraamuslaitos
Tervassalon Päihdeklinikka Oy
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Vak ry, Mikkeli-yhteisö ja Kankaanpään A-koti

Blogi

Twitterissa

Toukokuun toisella viikolla järjestetty kaksipäiväinen Päihdepäivät-verkkotapahtuma keräsi noin 1000 kävijää. Puhujia oli yhteensä 152, ja ohjelma striimattiin Helsingin kulttuuritalolta, kiitos kaikille osallistuneille https://www.ept-verkosto.fi/paihdepaivat-jarjestettiin-11-12-5-toistamiseen-verkossa-helsingin-kulttuuritalolta-striimattuna/ @Paihdepaivat_ #päihdepäivät @EHYTry

Se oli siinä! Kiitos kaikki osallistujat, puhujat, tekniikka, Kulttuuritalo ja meidän @EPTverkosto ja @ehyt jengi.
#päihdepäivät

Onko sinulla tai työyhteisölläsi hyväksi todettuja menetelmiä, tietoa uusista päihdeilmiöistä tai muita ideoita Päihdepäivien seminaarisisällöksi? Ehdota seminaariaiheita Päihdepäivien seminaarihaussa! Haku on auki 12.10. saakka 👇
https://www.lyyti.in/PPseminaarihaku23

Kun elämä kuormittaa, päihteestä voi tulla paikka tai tila, turvan ja jaksamisen lähde, johon ihminen haluaa paeta, kuvaa #riippuvuus ja todellisuuspaon suhdetta tutkiva @HannuJouhki. #addiktio #päihteet https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000009067171.html

Alkoholi ei ole tavanomainen kulutushyödyke. Alkoholin vähittäismyyntimonopoli on kansainvälisen tutkimuksen mukaan yksi parhaista käytännöistä alkoholihaittojen ehkäisemiseksi, kirjoittavat @pia_makela ja @JMikkonen mielenpidekirjoituksessaan.
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009090979.html?share=9dae15c09387b018fe949844ab905053

Aikaisempien Päihdepäivien materiaaleja

Päihdepäivät 11.-12.5. järjestettiin verkossa. Tapahtumassa oli 16 seminaaria ja maksuttomia miniseminaareja, ja Päihdepäivillä vieraili noin 1000 kävijää. Tapahtuman 2022 diaesitykset on julkaistu Slideshare-palveluun. Tästä pääset tutustumaan tapahtuman esityksiin.

Medialle

Muusa Kostilainen
viestinnän asiantuntija
EHYT ry / Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto
p. 044 7631329