OHJELMAILMOITTAUTUMINENMESSU- JA
NÄYTTELYTILAT
MAKSUTON
OHJELMA
MAJOITUS JA
MATKUSTUS
BLOGIMEDIALLE


MENNEET TAPAHTUMAT: Virtuaaliset Päihdepäivät 9.-13.11.2020

Päihdepäivien siirryttyä vuodelle 2021 ja verkkoon haluttin Virtuaalisilla Päihdepäivillä 9.-13.11.2020 tuoda siivu tapahtuman tunnelmaa ja jaettua osaamista jokaisen päihdetyötä tekevän tai siitä kiinnostuneen syksyyn. Virtuaalisilla Päihdepäivillä järjestettiin viisi seminaaria sekä alkuseminaari aiheilla empatia ja myötätunto, ruoka-avun tuen tarve, kemseksi Suomessa ja haittojen vähentäminen, korona-epidemian vaikutus päihdeongelmista kärsivien hyvinvointiin, alkoholille sikiövaiheessa altistuneet nuoret ja aikuiset sekä ehkäisevän päihdetyön tilanne kunnissa.

Kaikkien seminaarien tallenteet ovat katsottavissa toukokuun 2021 loppuun asti. Videotallenteet löytyvät myös EPT-verkoston YouTube -kanavalta. Seminaaripuhujien esitykset on julkaistu EHYTin slidesharepalvelussa. Alkuseminaarin esitysdiat eivät tule julkiseen jakoon.
Kehitä ja kartoita ehkäisevän päihdetyön osaamistasi katsomalla tallenteet.

Päihdetyön haasteet ja ratkaisut 9.11.–13.11.2020


Päihdepäivät verkossa 19.-20.5.2021

Kevään Päihdepäivät 19.-20.5.2021 tullaan järjestämään kokonaan etätapahtumana verkossa! Tapahtumassa mukana verkkoseminaareja, puheenvuoroja ja virtuaalinen messuosasto.

Vuoden 2021 päihdepäivät on päätetty järjestää koronapandemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi verkkotapahtumana. Tapahtumassa on sekä maksullista että maksutonta ohjelmaa tarjolla. Voit tutustua virtuaalimessualueeseen, vapaasti valita 14 seminaarin tarjonnasta sinua kiinnostavia aiheita, seurata 15 minuutin miniseminaareja ajankohtaisista aiheista sekä tauoilla kuunnella taukopuhetta tapahtuman kulisseista.
Päihdepäivien lipunmyynti sekä ständimyynti alkaa 25.1.2021. Koko ohjelma julkaistaan verkkosivuilla 29.1.2021.

Päihdepäivät-tapahtumaa järjestää vuosittain EHYT ry ja Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto. Päihdepäivien vuoden 2021 yhteistyökumppani on MIELI ry.

Lisätiedot:
Katarina Rehnström
suunnittelija
katarina.rehnstrom(at)ehyt.fi
p. 050 408 1725

Päihdepäivät on Suomen suurin päihdeaiheinen koulutustapahtuma sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, vapaaehtoisille ja asiantuntijoille.


Ohjelma

Päihdepäivillä verkossa 2021 on 14 seminaaria ja noin kymmenen miniseminaaria päihdetyön ajankohtaisista aiheista kuten nuorten hyvinvoinnin tukemisesta, mielenterveydestä, rahapelaamisesta ja päihdepalveluista. Seminaarien lisäksi osallistujat voivat tutustua laajaan virtuaaliseen messuosastoon ja muuhun oheisohjelmaan. Seminaarin puhujina toimivat asiantuntijat, tutkijat, kokemusasiantuntijat ja sotealan osaajat Suomesta.

Seminaarien aiheina mm.:

  • Nuoren mielenterveyden hyvät ja huonot uutiset
  • Traumainformoitu kohtaaminen
  • Päihdepalvelujen saatavuus eri puolilla Suomea
  • Huumet ja yksinäisyys
  • Nuorille suunnattu kannabistyö ja työkaluja nuorten kohtaamiseen
  • Rangaistuksen aikainen päihdekuntoutus ja kuntoutusjatkumot
  • Päihteiden puheeksiotto kannattaa ja monin tavoin
  • Rahapelaamisen monet ulottuvuudet

Koko ohjelma julkaistaan 29.1.

Vuoden 2021 teemana on Päihteet, mieli ja nuorten hyvinvointi. Päihdepäivillä on neljä opintopolkua, joista jokainen osallistuja voi vapaasti valita itselleen sopivat seminaariaiheet. Lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja mielenterveyden ympärille on rakennettu teemapolku, joka tarjoaa ammattilaisille tietoa ja työkaluja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Edellisten Päihdepäivien seminaaridioihin voi tutustua täällä: SLIDESHARE – PÄIHDEPÄIVÄT


MAKSUTON OHJELMA

Päihdepäivillä on vuonna 2021 paljon maksutonta ohjelmaa, johon kuka vaan voi osallistua. Tapahtumassa voi maksutta seurata miniseminaareja, taukopuhetta tai tutustua virtuaaliseen messuosastoon. Tule työkaverisi, vapaaehtoistyön ryhmäsi tai asiakkaasi kanssa verkkoon ja tule tutustumaan päihdetyön erilaisiin näkökulmiin!

Virtuaalinen messuosasto 
Messualue on avoin yleisölle keskiviikkona ja torstaina, eikä ennakkoon tarvitse ilmoittautua. Messualueella on esittelypisteitä, jossa eri organisaatiot esittelevät toimintaansa. 


Ilmoittautuminen

Lipunmyynti alkaa 25.1.2021. Hintatiedot ja ilmoittautumislomake päivittyvät tammikuussa viikolla 3.

Lisätiedot:
Katarina Rehnström
suunnittelija
katarina.rehnstrom(at)ehyt.fi
p. 050 408 1725


Osallistu Päihdepäiville virtuaalisella ständillä

Päihdepäivät 2021: alan laajin ja erikoistunein VIRTUAALINEN messualue

Ständien myynti alkaa 25.1. 2021. Lisätietoa virtuaalimessuosaston sisällöistä ja hinnoista päivittyy tähän tammikuun aikana.
Messualueella näytteilleasettajat järjestöistä, yrityksistä ja julkiselta sektorilta tarjoavat infoa ja palveluja kahden päivän ajan. Messualue on avoin yleisölle keskiviikkona ja torstaina 19.-20.5.

Lisätiedot:
Katarina Rehnström
suunnittelija
katarina.rehnstrom(at)ehyt.fi
p. 050 408 1725


Päihdepäivien blogi

 MEDIALLE

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita tapahtumaan, ja tapahtuma on median edustajille maksuton. Median edustajille on tapahtumassa oma, rauhallinen työskentelytila (Klubi-tila), tilaan on opasteet pääaulasta.

Lisätiedot:

Maaret Väkinen
viestinnän asiantuntija
maaret.vakinen(at)ehyt.fi
p. 050 327 0009