Lääkkeiden väärinkäyttö

(Ehkäisevän päihdetyön viikko 2022)

Kysy selventävä kysymys

Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään viikolla 45, 7.-13. marraskuuta.

Ehkäisevän päihdetyön viikon teemaksi vuonna 2022 on valittu lääkkeiden väärinkäyttö. Kampanjaan voi osallistua esimerkiksi järjestämällä keskustelupaneelin, luennon tai pitämällä neuvontapistettä.

Olemme saaneet runsaasti tapahtumia mukaan EPT-viikolle ympäri Suomen. Osallistu tapahtumiin paikan päällä tai etänä!

Ilmoita tapahtumasi mukaan EPT-viikon tapahtumakalenteriin. Saat näkyvyyttä tapahtumallesi ja nostamme myös tapahtumia mahdollisuuksien mukaan esille sosiaalisen median kanavissamme.

Viime syksynä EPT-viikon aiheena oli kannabis, joten näiltä sivuilta löydät edelleen myös materiaalia siihen liittyen. Puheeksioton materiaalit sopivat hyvin käytettäviksi eri teemoihin.

Viikon tapahtumat ja materiaali

Viikon tapahtumia järjestetään ympäri Suomen ja myös etänä. Ilmoittaudu mukaan viikon tapahtumiin ja tutustu materiaaleihin.

EPT-verkosto järjesti sote-ammattilaisille luentoseminaarin webinaarina viikon teemasta torstaina 10.11. klo 13-15, aiheena lääkkeet ja niistä keskustelu. Webinaari auttaa rakentamaan sote-ammattilaisten tietopohjaa, jotta lääkkeistä on helpompaa keskustella.

Viikon kohderyhmänä ovat ensisijaisesti ehkäisevän työn parissa työskentelevät ammattilaiset, esimerkiksi kuntien ja kaupunkien työntekijät, järjestöt ja aluehallintovirastot. Myös tänä vuonna ammattilaisille tullaan tarjoamaan materiaalia vuoden teemaan liittyen. EPT-viikon verkkosivuille lisäämme materiaaleja vielä lisääkin.

EPT-viikon tapahtumakalenteri

Lisätietoa osallistumisesta EPT-viikkoon

Lisätietoa EPT-viikon materiaaleista

Järjestä tapahtuma EPT-viikolla

Seuraa kampanjaa myös Facebookissa

Lue kampanjatiedote: Lääkkeiden väärinkäyttö on lisääntynyt nuorilla aikuisilla – Ehkäisevän päihdetyön viikolla otetaan lääkkeet puheeksi

Lue artikkeli: Päihteistä uskalletaan jo keskustella, mutta osalla nuorista ei ole ketään joka kysyisi mitä kuuluu

Lue myös artikkeli Lääkehaitoista keskusteltiin monipuolisesti SuomiAreenassa.

Ehkäisevän päihdetyön TEEMA-uutiskirjeessä lokakuussa oli aiheena EPT-viikko. Lue Mirka Vainikan ajankohtainen kirjoitus ja tutustu kampanjamateriaaleihin! TEEMA-uutiskirjeen voit tilata sähköpostiisi täältä.