Päihdepäivät

Seuraavat Päihdepäivät järjestetään Helsingin Kulttuuritallolla 8.-9.5.2019.

Seminaarihaku vuoden 2019 tapahtumaan on auki 3.9-12.10.2018 täällä.

Uutisia

12.09.2018
Päihdepäivien 2019 teemaksi on valittu läheiset ja lapset

Päihdepäivien teema on valittu, ja teemaksi nousivat läheiset sekä lapset. Teema tarjoaa paljon uusia näkökulmai päihdetyöhön sekä tuo ihmisläheisen vivahteen tapahtumaan.
Päihdepäivien uudet järjestökumppanist julkaistaan tulevana viikkona.

3.9.2018
Päihdepäivien seminaarihaku on avattu

Päihdepäiville 2019 voi ehdottaa seminaareja 12.10. mennessä tälle lomakkeelle.

15.8.2018
Päihdepäivillä uusi kävijäennätys

Päihdepäivillä vieraili kolmen tapahtumapäivän aikana yhteensä 1400 henkilöä, mikä on tapahtuman ennätys.
Eniten vierailijoita oli Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta ja tavallisin työnantaja oli kunta tai kaupunki. Yleisin titteli oli hoitaja tai ohjaaja. Jopa 50% kaikista kävijöistä vieraili tapahtumassa ensimmäistä kertaa.
Suosituin seminaari oli numero 1: Menetelmiä huumeita käyttävän asiakkaan tulokselliseen kohtaamiseen.

19.6.2018
Päihdepäivistä 2018 on julkaistu värikäs ja iloinen tapahtumavideo
Voit nähdä sen täältä.

23.5.2018
Päihdepäivien kaikki diaesitykset löytyvät nyt verkosta

Löydät esitykset täältä.

20.4.2018
Tuo kierrätettyjä Lego-palikoita Päihdepäiville

Päihdepäivillä tehdään yhteisötaidetta Legoilla. Onko sinulla ylimääräisiä palikoita? Voit tuoda ne mukanasi Päihdepäiville.
Lue lisää.

13.4.2018
Päihdepäivien facebook-kilpailu on avattu

Voita liput Päihdepäiville 2018 osallistumalla #rohkeus-kilpailuun. Kilpailuun voi osallistua kertomalla, milloin on viimeksi toiminut rohkeasti tai auttanut toista ihmistä.
Vastanneiden kesken arvotaan lippupaketti. Osallistu kilpailuun tapahtuman facebook-sivuilla.

6.4.2018
Päihdepäivien lippuja on myyty jo yli 500 kapaletta

Päihdepäivien lipunmyynti on ollut todella nopeaa ja seminaarit ovat täyttyneet tasaista tahtia. Koska jotkut seminaarit ovat kuitenkin muita suositumpia, kannattaa olla nopea, mikäli haluaa päästä mukaan omaan suosikkiseminaariin.
Kevään 2018 susoitumpia aiheita ovat olleet huumetyö, itsemurhien ehkäisy, lastensuojelu sekä asiakkaiden oikeudet. Myös työpajat ovat olleet suosittuja.
Muista ilmoittautua täältä 26.4. mennessä: ilmoittautuminen.

14.3.2018
Käy tutustumassa Päihdepäivien blogeihin

Päihdepäivien blogeja on julkaistu jo muutama. Blogeissa tapahtuman huippupuhujat kertovat lisää puheenvuorojensa taustoista ja tuovat lukijoille uusia näkökulmia. Blogien aiheena on mm. peliongelmaisten tukeminen, päihteet ja avioerot sekä itsemurhien ehkäisy. Lue lisää täältä.
 

31.1.2018
Päihdealan suurin ammattilaistapahtuma Päihdepäivät järjestetään toukokuussa 2018 yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa.

Tapahtuman teemana on mielenterveys.

Yhteistyön tavoitteena on tuoda esiin päihde- ja mielenterveysaiheita, jotka usein myös liittyvät läheisesti toisiinsa. Koulutus Elämään säätiön toiminnanjohtaja ja Päihdepäiviä toteuttavan työryhmän puheenjohtaja Sami Teikko toteaa, että yhteistyö avaa uusia mahdollisuuksia pureutua ajankohtaisiin ja tärkeisiin aiheisiin.

– Varsinkin nykyisessä tilanteessa, sote-uudistuksen kynnyksellä, pidän erittäin tärkeänä tuoda keskusteluun näkökulmia niin päihde- kuin mielenterveyspuolelta. Yhteiskunnassamme on tällä hetkellä meneillään monia suuria uudistuksia, joihin Päihdepäivät osaltaan vastaa laajentamalla tapahtuman sisällöllistä tarjontaa ja avaamalla tietä laadukkaalle ja asiantuntijavetoiselle keskustelulle, Teikko sanoo.

Päihteet ja mielenterveys kytkeytyvät toisiinsa niin inhimillisesti kuin työelämän ja kansantaloudenkin näkökulmasta.

– Päihteiden ja mielenterveysongelmien yhteys näkyy esimerkiksi työkyvyttömyyden taustalla ja sairauspoissaoloina. Tapahtuma on erinomainen mahdollisuus jakaa uusia näkökulmia ja käydä dialogia. Päihdepäivien koulutuksissa etsimme mielenterveyden ja päihteiden kohtaamispintaa – tutkimme sellaisia mielenterveyden lähestymistapoja, jotka ovat mielekkäitä päihdealan ihmisille, Suomen Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi sanoo.

Päihdepäivät järjestetään Helsingissä 15.–17. toukokuuta 2018.

 

Lisätiedot: 

Sami Teikko, toiminnanjohtaja, Koulutus Elämään säätiö, puh. 040 063 8863

Sari Aalto-Matturi, toiminnanjohtaja, Suomen Mielenterveysseura, puh. 0400 508 234