Päihdepäivät

Seuraavat Päihdepäivät järjestetään Helsingin Kulttuuritallolla 8.- 9.5.2019 ja seminaarihaku alkaa syyskuussa 2018.

Tervetuloa mukaan!

 

Uutisia

19.6.
Päihdepäivistä 2018 on julkaistu värikäs ja iloinen tapahtumavideo.
Voit nähdä sen täältä.

23.5.
Päihdepäivien kaikki diaesitykset löytyvät nyt verkosta
Löydät esitykset täältä.

20.4.
Tuo kierrätettyjä Lego-palikoita Päihdepäiville

Päihdepäivillä tehdään yhteisötaidetta Legoilla. Onko sinulla ylimääräisiä palikoita? Voit tuoda ne mukanasi Päihdepäiville.
Lue lisää.

13.4.
Päihdepäivien facebook-kilpailu on avattu

Voita liput Päihdepäiville 2018 osallistumalla #rohkeus-kilpailuun. Kilpailuun voi osallistua kertomalla, milloin on viimeksi toiminut rohkeasti tai auttanut toista ihmistä.
Vastanneiden kesken arvotaan lippupaketti. Osallistu kilpailuun tapahtuman facebook-sivuilla.

6.4.
Päihdepäivien lippuja on myyty jo yli 500 kapaletta

Päihdepäivien lipunmyynti on ollut todella nopeaa ja seminaarit ovat täyttyneet tasaista tahtia. Koska jotkut seminaarit ovat kuitenkin muita suositumpia, kannattaa olla nopea, mikäli haluaa päästä mukaan omaan suosikkiseminaariin.
Kevään 2018 susoitumpia aiheita ovat olleet huumetyö, itsemurhien ehkäisy, lastensuojelu sekä asiakkaiden oikeudet. Myös työpajat ovat olleet suosittuja.
Muista ilmoittautua täältä 26.4. mennessä: ilmoittautuminen.

14.3.
Käy tutustumassa Päihdepäivien blogeihin

Päihdepäivien blogeja on julkaistu jo muutama. Blogeissa tapahtuman huippupuhujat kertovat lisää puheenvuorojensa taustoista ja tuovat lukijoille uusia näkökulmia. Blogien aiheena on mm. peliongelmaisten tukeminen, päihteet ja avioerot sekä itsemurhien ehkäisy. Lue lisää täältä.
 

31.1.
Päihdealan suurin ammattilaistapahtuma Päihdepäivät järjestetään toukokuussa 2018 yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa.

Tapahtuman teemana on mielenterveys.

Yhteistyön tavoitteena on tuoda esiin päihde- ja mielenterveysaiheita, jotka usein myös liittyvät läheisesti toisiinsa. Koulutus Elämään säätiön toiminnanjohtaja ja Päihdepäiviä toteuttavan työryhmän puheenjohtaja Sami Teikko toteaa, että yhteistyö avaa uusia mahdollisuuksia pureutua ajankohtaisiin ja tärkeisiin aiheisiin.

– Varsinkin nykyisessä tilanteessa, sote-uudistuksen kynnyksellä, pidän erittäin tärkeänä tuoda keskusteluun näkökulmia niin päihde- kuin mielenterveyspuolelta. Yhteiskunnassamme on tällä hetkellä meneillään monia suuria uudistuksia, joihin Päihdepäivät osaltaan vastaa laajentamalla tapahtuman sisällöllistä tarjontaa ja avaamalla tietä laadukkaalle ja asiantuntijavetoiselle keskustelulle, Teikko sanoo.

Päihteet ja mielenterveys kytkeytyvät toisiinsa niin inhimillisesti kuin työelämän ja kansantaloudenkin näkökulmasta.

– Päihteiden ja mielenterveysongelmien yhteys näkyy esimerkiksi työkyvyttömyyden taustalla ja sairauspoissaoloina. Tapahtuma on erinomainen mahdollisuus jakaa uusia näkökulmia ja käydä dialogia. Päihdepäivien koulutuksissa etsimme mielenterveyden ja päihteiden kohtaamispintaa – tutkimme sellaisia mielenterveyden lähestymistapoja, jotka ovat mielekkäitä päihdealan ihmisille, Suomen Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi sanoo.

Päihdepäivät järjestetään Helsingissä 15.–17. toukokuuta 2018.

 

Lisätiedot: 

Sami Teikko, toiminnanjohtaja, Koulutus Elämään säätiö, puh. 040 063 8863

Sari Aalto-Matturi, toiminnanjohtaja, Suomen Mielenterveysseura, puh. 0400 508 234