Se voisit olla sinä – biisikilpailu musiikin tekijöille

Biisikilpailu musiikintekijöille
#sevoisitollasinä biisikilpailun tarkoitus on rikkoa yhdessä stigma, joka liittyy päihteiden käyttöön ja mielenterveyden ongelmiin.

Päihteiden käyttö ja mielenterveyden ongelmat liittyvät usein yhteen, ja molempiin liittyy vahva stigma, häpeäleima. Erilaisissa arkisissa kohtaamisissa tuo stigma voi estää mahdollisuuden olla tasa-arvoinen yhteiskunnan jäsen. Se voisit olla sinä -biisikilpailun tarkoitus on rikkoa yhdessä päihteiden käyttöön ja mielenterveyden ongelmiin liittyvää stigmaa.

Kutsumme biisintekijöitä osallistumaan Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkoston ja Mental Beauty Recordsin järjestämään valtakunnalliseen biisikilpailuun. Kilpailuun voi osallistua 14. helmikuuta alkaen toimittamalla valmiin kappaleen sähköisessä muodossa Mental Beauty Recordsille tuomariston arvioitavaksi. Kilpailun tarkemmat ohjeet ja säännöt löytyvät alta.

Kolmelle tuomariston parhaaksi äänestämälle tekijälle on luvassa musiikkiaiheisia, musiikin tekemistä tukevia palkintoja, ja voittajakappaleesta tehdään musiikkivideo. Voittajakappaletta ja musavideota tullaan käyttämään Ehkäisevän päihdetyön verkoston Ei tuomita -kampanjan kesän 2019 tunnusbiisinä.

Kilpailussa etsitään kappaleita, joissa käsitellään päihteiden käyttöön ja mielenterveyden ongelmiin liittyvää stigmaa. Kappale voi olla myös instrumentaali-versio. Kappale voi kertoa aiheesta hyvässä tai pahassa, käsitellä selviytymistä tai vaikeuksia, tai ylipäänsä elämää päihde- tai mielenterveysongelman kanssa.

Kilpailuaika on 14.2.-1.4.2019. 

Kilpailun voittajabiisi julkistetaan Maailma kylässä -festivaalilla Helsingissä toukokuussa 2019.

Tuomaristo:

Mercedes Bentso
Onni Boi
Harri Kentala
Mariko Pajalahti
Päätoimittaja Mikko Meriläinen, Soundi
edustus lasten ja nuorten ennaltaehkäisevästä sosiaali- ja terveysalan järjestöstä Music Against Drugs ry:stä

Yhteistyössä:
Fingo
Kertsi ry
Musamaailma Oy
Soundtools / Studiotec

Kampanja on nimetty runoilija Samppa Variksen runon mukaan. Samppa Variksen runo Se voisit olla sinä oli osa Ehkäisevän päihdetyön verkoston ja mainostoimisto Måndagin Kaikkien kaupunki -kampanjaa syksyllä 2018.

#SEVOISITOLLASINÄ -BIISIKILPAILUN SÄÄNNÖT

1)    Kilpailuaika on 14.2.-1.4.2019 klo 23.59.

2)    Kappaleen tulee olla uusi, kustantamaton ja julkaisematon.

3)    Kilpailun voittajalle / voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti huhtikuun loppupuolella. Kilpailun voittaja julkistetaan Maailma kylässä -festivaalilla 26.5.2019 Mekong-lavalla.  

4)    Kilpailun järjestäjä ei korvaa palkinnon julkistamistilaisuuden matkakuluja.

5)   EPT-verkosto pidättää oikeuden tehdä kappaleeseen musiikkivideon ja käyttää sitä osana Ei tuomita -kampanjan markkinointia. Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto ja Mental Beauty Records saavat kappaleen täydet käyttöoikeudet vuoden 2019 ajaksi.

6)    Kilpailu on avoin kaikille (ei ikärajaa). Tuomariston edustajat eivät voi ottaa osaa kilpailuun.

7)    Kilpailukappaleen genre on vapaa

8) Jos kappaleessa on sanoitus, sen tulisi käsitellä päihde- ja mielenterveysongelmia. Kappale voi kertoa aiheesta hyvässä tai pahassa, käsitellä selviytymistä tai vaikeuksia, tai ylipäänsä elämää päihde- tai mielenterveysongelman kanssa. Kappale voi olla myös instumentaali.

Kilpailuun osallistuminen

1)   Yksi henkilö voi osallistua kilpailuun enintään kahdella kappaleella. 2)    Kilpailukappale on toimitettava sähköisessä muodossa (esim. mp3, liitteiden yhteiskoko maksimissaan 25MB) 1.4.2019 klo 23.59 osoitteeseen: sevoisitollasina@kukunori.fi Videotiedostoja tai linkkejä suoratoistopalveluihin ei kelpuuteta. Ilmoita ikäsi lähetysviestissä ja kerro, mistä sait tietää kilpailusta. Käytämme tätä tietoa raportoinnin osana.

3)    Jos kappaleessasi on sanat, lähetä ne doc- tai pdf-tiedostona saman sähköpostin liitteenä. Tiedoston nimeksi kappaleen nimi ja sanat (esim. Tuskaa sanat)

4)    Liitä viestiin biisin tekijätiedot yhteystietoineen (biisin tekijöiden nimet, syntymäajat ja puhelinnumerot, paikkakunta ja sähköpostiosoitteet)

5)    Tuomaristo kuuntelee kappaleet nimettöminä. Älä liitä sanoituksiin tekijätietoja.

6)    Jos osallistut useammalla kappaleella, lähetä kaikki omina erillisinä sähköposteinaan (yksi kappale & yhdet liitteet per sähköposti).

Arviointi

Musiikin ammattilaisista ja kilpailun järjestäjien edustajista koostuva raati kuuntelee kappaleet ja arvioi niitä paitsi musiikillisin perustein myös pohtien niiden soveltuvuutta kampanjaan.

Palkinnot

Voittajabiisistä tehdään musiikkivideo, ja tuomaristo jakaa harkintansa mukaan kilpailun yhteistyökumppaneiden Musamaailman ja Studiotec:in lahjoittamia tuotepalkintoja sekä paikan biisileirille.

Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden sääntömuutoksiin.

Lisätietoja: Sampo Riskilä, Mental Beauty Records, sampo.riskila@kukunori.fi,  040 732 8115  

Inari Viskari, Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto, inari.viskari@ehyt.fi,  040 451 4199

Mikrofoni äänipöydällä.