YAD kannustaa viettämään Hatsitonta huhtikuuta – tai yrtittämään edes

Huhtikuun 20. päivä on kansainväli­nen kannabispäivä, ”420”, jonka yhteydessä EPT-verkostoon kuuluva ehkäisevän huumetyön järjestö Youth Against Drugs ry on perinteisesti huhtikuussa haastanut miettimään kannabiksen käyttöön liittyviä haittoja. Tänä vuonna kampanjalla kannustetaan viettä­mään Hatsitonta huhtikuuta – tai yrtittämään edes, eli idättämään kasveja ilman kuumotusta.

Yrtitystä varten YAD jakaa siemenflye­reita, joista kasvaa basilikaa

Flyeri laitetaan multaan, kastellaan säännöllisesti – ja lopuksi nautitaan yrteistä. YAD kannustaa jakamaan kuvia huhtikuisista yrtityksistä sosiaalisessa mediassa hashtagilla #yrtitäedes. Yrtitykseen voi osallistua millä tahansa siemenillä.

Huhtikuussa Tampereella käynnistyy myös STEA:n tukema kolmivuotinen Hamppupelto-kehittämishanke. Hankkeen tavoitteena on lisätä kannabista käyttävien nuorten hyvinvointia ja näin ehkäistä sekä vähentää kannabiksen käytöstä aiheutuvia haittoja. Hamppupelto tarjoaa ohjausta, neuvontaa ja keskusteluapua sekä kehittää vertaistoimintaa ja kokemusasiantuntijuutta. Lue Hatsittoman huhtikuun hyödyistä hankkeen sivuilta.

Kannabiksen käytön haitoista voit lukea lisää EPT-verkoston sivuilta.

Lue myös YAD:n keräämät vinkit päihteettömään kevääseen!

Haluatko oppia lisää päihdetyöstä? Ilmoittaudu mukaan toukokuun Päihdepäiville!