Tiedote: Lahdessa alkaa ehkäisevän päihdetyön Kaikkien kaupunki -kampanjaviikko

Kaikkien kaupunki -kampanjaviikko 23.9. – 1.10.2021 nostaa esiin päihteidenkäyttöön, kaupunkiturvallisuuteen ja -viihtyvyyteen liittyviä teemoja ja ratkaisumalleja. Viikko tarjoaa toimintaa, tapahtumia ja erilaisia osallistumismahdollisuuksia kaikenikäisille lahtelaisille.

Lahden katukuvassa näkyvä päihteiden käyttö puhututtaa ja luo turvattomuuden tunnetta.

-Kaikkien kaupunki -kampanjalla pyrimme löytämään ratkaisuja ja vinkkejä siihen, miten kaupunkiympäristössä kohtaamme erilaisia ihmisiä ja miten voimme tuntea olomme nykyistä turvallisemmaksi, kertoo kaupungilta Marja Mikola, ehkäisevän mielenterveys- ja päihdetyön koordinaattori.  

-Kampanjalla haluamme myös herättää keskustelua ja ymmärrystä siitä. että me kaikki mahdumme samaan kaupunkiin.

Kaikkien kaupunki -kampanjaa koordinoi valtakunnallinen Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto, EPT-verkosto. Kampanjaviikko Lahdessa toteutetaan moniammatillisen asiantuntijaryhmän, ehkäisevän mielenterveys- ja päihdetyön verkosto Pete Lahden, järjestöjen, seurakunnan ja yrittäjien yhteistyönä. Tänä syksynä kampanja järjestetään Lahden lisäksi Tampereella, viime vuonna Oulussa.

Kampanjaviikolla tarjolla on toimintaa ja tapahtumia eri-ikäisille lahtelaisille. Lahden-kampanjaviikon tapahtumat ja niiden ajankohdat näet ehkäisevän päihdetyön verkoston valtakunnallisilta Kaikkien kaupunki- kampanjasivulta. Tietoa löytyy myös Lahden kaupungin verkkosivuilta ja fb-tapahtumasivulta. https://www.lahti.fi/uutiset/lahdessa-ehkaisevan-paihdetyon-kaikkien-kaupunki-kampanjaviikko/

Kaikki live-tapahtumat järjestetään terveysturvallisesti THL:n ja alueellisten koronasuositusten mukaisesti.

Lisätietoja

Lahden kaupunki
Osallisuus ja hyvinvointipalvelut
Marja Mikola, Ehkäisevän mielenterveys- ja päihdetyön koordinaattori, p. 044 482 6378  
marja.mikola@lahti.fi

Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto (EPT verkosto)

Riikka Perälä, asiantuntija, p. 040 4514199

riikka.perala@ehyt.fi

Kaikkien kaupunki -sivusto