|

Artikkeli: Uusi opas kunnille ja hyvinvointialueille ehkäisevästä päihdetyöstä

THL julkaisee uuden oppaan kunnille ja hyvinvointialueille ehkäisevän päihdetyön
laadukkaan ja vaikuttavan toteuttamisen tueksi. Myös EPT- verkoston koordinaatioyksikkö on ollut mukana oppaan teossa.

THL julkaisee uuden oppaan kunnille ja hyvinvointialueille ehkäisevän päihdetyön laadukkaan ja vaikuttavan toteuttamisen tueksi. Myös EPT-verkoston koordinaatioyksikkö on ollut mukana oppaan teossa.

Sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteiden uudistuessa myös ehkäisevä päihdetyö asettuu osana muuta terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä uusiin rakenteisiin. Ehkäisevä päihdetyö edellyttää tiivistä monialaista toimintaa ja yhteistyötä.

Ollakseen vaikuttavaa, ehkäisevän työn tulee myös olla kiinteä osa kuntien ja hyvinvointialueiden strategioita ja suunnitelmia, ja näkyä pitkäjänteisesti niiden perustyössä. Ehkäisevä päihdetyö kuuluu ehkäisevän päihdetyön järjestämistä koskevan lain mukaan kuntien ja hyvinvointialueiden tehtäviin.

Tutustu oppaaseen: Ehkäisevä päihdetyö – opas kunnille ja hyvinvointialueille

Ehkäisevän työn uudet rakenteet ja yhteistyön muodot – webinaari 25.8.2022

Ehkäisevän työn uudet rakenteet ja yhteistyön muodot -webinaari 25.8. käy läpi uudistuneita vastuita ja rooleja, sekä antaa konkreettisia esimerkkejä laadukkaan ehkäisevän päihdetyön rakentamisesta kunnissa, hyvinvointialueilla ja niiden yhdyspinnoilla.

Ilmoittautumiset tapahtumaan 23.8. mennessä.

Tulossa myös seminaari: Mikä tehoaa alkoholihaittojen vähentämiseen

THL ja Alkoholitutkimussäätiö järjestävät seminaarin Mikä tehoaa alkoholihaittojen vähentämiseen.
Seminaari järjestetään verkossa 2.9. klo 9.30–11.30, puhujina ovat Tom Babor ja Robin Room sekä suomalaisia kommentaattoreita.

Seminaarissa esitellään tuoreimpia kansainvälisiä tutkimustuloksia ja johtopäätöksiä tieteelliseen tutkimusnäyttöön perustuvista alkoholihaittojen ehkäisy- ja vähentämistoimista muun muassa pian julkaistavan kirjan (Alcohol: No Ordinary Commodity) pohjalta.

Tilaisuudessa on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella ajankohtaisista alkoholipoliittisista teemoista alan huippuasiantuntijoiden kanssa.

Lisää tulevia tapahtumia löydät THL:n tapahtumakalenterista

Tutustu myös EPT-verkoston tuleviin tapahtumiin ja koulutuksiin.