Artikkeli: Päihdepäivät verkossa 11.-12.5. Teemana Marginaalista samanarvoiseksi – Ilmoittaudu nyt!

Oikeus sosiaaliturvaan, terveyteen ja riittävään elintasoon ovat ihmisoikeuksia, mutta monen päihteitä käyttävän ihmisen kohdalla nämä oikeudet eivät toteudu. Päihteitä käyttävät ihmiset kokevat köyhyyttä, syrjäytymistä sekä esimerkiksi oireiden vähättelyä terveydenhuollossa. Häpeä päihteiden käytöstä voi estää hakeutumista hoitoon tai mahdollisuuden hyvään hoitoon. Päihdekäytön stigma ilmenee myös rakenteiden tasolla päihde- ja mielenterveystyön vähäisenä arvostuksena sekä työtä mahdollistavien resurssien vähäisyytenä.

Päihdepäivillä on rakennettu oma teemapolku ihmisoikeuksille. Seminaareissa käsitellään mm. sosiaalisia ihmisoikeuksia, päihteitä käyttävien odottavien vanhempien kokemaa häpeää, päihde- ja mielenterveysoikeuksia sekä stigman purkamista sanoilla ja kuvilla.

Päihdepäivien kattavassa ohjelmassa on myös seminaareja muista ajankohtaisista aiheista, kuten esimerkiksi kannabiksesta, nikotiinittomuustyöstä, nuorten kohtaamisesta, rahapelaamisen puheeksiotosta sekä päihdepolitiikan toivotuista ja ei-toivotuista vaikutuksista.

Päihdepäivillä on laaja messuosasto ja paljon maksutonta ohjelmaa.

Tutustu ohjelmaan ja osta lippusi vuoden kiinnostavampaan päihdeaiheiseen koulutustapahtumaan!

Lisätietoa tapahtumasta myös Facebookissa.