ARTIKKELI: KAIKKIEN AIKOJEN ENSIMMÄINEN PÄIHDEPÄIVÄT-TAPAHTUMA VERKOSSA KERÄSI 1602 VIERASTA

Verkossa toteutetuilla Päihdepäivillä 19.-20. toukokuuta vieraili 1602 kävijää. 14 eri seminaarissa käsiteltiin niin ehkäisevää päihdetyötä, päihdepalveluja, alueellisia rakenteita ja mielenterveysaiheita kuin sote-alan ammattilaisten jaksamista.

Verkossa toteutetuilla Päihdepäivillä 19.-20. toukokuuta vieraili 1602 kävijää. 14 eri seminaarissa käsiteltiin niin ehkäisevää päihdetyötä, päihdepalveluja, alueellisia rakenteita ja mielenterveysaiheita kuin sote-alan ammattilaisten jaksamista.

Päihdepäivien toteutuksesta vastaava EHYT ry:n suunnittelija Katarina Rehnström toteaa, että yleisö löysi hyvin mukaan tapahtumaan, vaikka kyseessä olikin jo perinteeksi muodostuneen tapahtuman toteutus ensimmäistä kertaa virtuaalisena.

– Puhujat onnistuivat erittäin hyvin omissa puheenvuoroissaan, vaikka tilanne kameran edessä on aika luonnoton, kun kontaktia yleisöön ei ole. Haluan kiittää myös kaikkia yhteistyökumppaneita; alustan rakentajaa Globexia, striimifirma Pukki Visualsia, Kulttuuritaloa jossa kuvaukset tehtiin, yhteistyökumppani MIELI ry:tä sekä tietenkin katsojia, jotka seurasivat Päihdepäiviä kahden päivän aikana eri puolilta Suomea.

Tapahtuman teknisestä toteutuksesta vastasi Globex Oy ja seminaarien streemauksesta Pukki Visuals.

– Etätapahtuman valmistelut eroavat siinä mielessä läsnä-tapahtumasta, että teknisiä huomioitavia asioita on paljon enemmän. Muun muassa seminaareihin pitää laatia tekniset käsikirjoitukset, joissa on mietitty perinteisen aikataulutuksen lisäksi paikat, joissa puhujat tulevat seisomaan ja niin edelleen. Suurten virtuaalitapahtumien järjestämiseen on saatavilla myös erilaisia koulutuksia, joita kannattaa hyödyntää tapahtumaa suunniteltaessa ja valmisteltaessa, Rehnström sanoo.

– Toivon, että Päihdepäivät herätti ajatuksia ja tarjosi uutta, ajankohtaista tietoa. Ensi vuonna nähdään 11.-12. toukokuuta Päihdepäivien merkeissä!

Päihdepäivät -tapahtuman järjestävät vuosittain Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ja Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto. Tänä vuonna Päihdepäivien pääyhteistyökumppani oli MIELI Suomen Mielenterveys ry.

Päihdepäivien seminaareista tallennettiin alku- ja loppuseminaari sekä seminaari 2 / Puheeksiotto kannattaa – monin tavoin ja seminaari 12 / Päihteet ja mielenterveys: käytännön näkökulmia toipumiseen ja palvelujen yhteiskehittämiseen. Tallenteet ovat katsottavissa lähipäivinä EPT-verkoston YouTube-kanavalla sekä verkkosivulla www.päihdepäivät.fi

Päihdepäivien seminaarien diat löytyvät Slideshare-palvelusta https://www.slideshare.net/EHYT/presentations

www.päihdepäivät.fi