Virtuaaliset Päihdepäivät: Päihdetyön haasteet ja ratkaisut 9.–13.11.2020

Poikkeusaika on huomioitu hyvin päihdetyössä; on kehitetty uusia menetelmiä sähköiseen työhön, asiakkaita on pystytty kohtaamaan poikkeusoloista huolimatta ja moni taho on jalkautunut auttamaan kaikkein vaikeimmassa tilanteessa olevia. Päihteiden käyttöön liittyy kuitenkin myös huolia, sillä monelle sulkeutuneet palvelut ja katkenneet rutiinit ovat olleet vaaranpaikkoja ja ongelmat ovat kärjistyneet. Samalla esimerkiksi kunnista on tullut tietoa siitä, että päihteitä käytetään aikaisempaa enemmän ja jonot palveluihin ovat kasvaneet.

Päihdepäivien siirryttyä vuodelle 2021 on haluttu tuoda siivu tapahtuman tunnelmaa ja jaettua osaamista jokaisen päihdetyötä tekevän tai siitä kiinnostuneen syksyyn. Virtuaalisilla Päihdepäivillä on viisi seminaaria ja alkuseminaari, josta jokainen voi valita itselleen sopivan tai osallistua vaikka kaikkiin. Koko tapahtuma järjestetään etänä ja se on maksuton.

Virtuaaliseminaarit ovat maksuttomia ja niihin ilmoittaudutaan verkossa 1.10. alkaen. Seminaareja järjestetään päivittäin klo 13-15.
Lisätietoja päivittyy sivulle www.paihdepaivat.fi syksyn aikana.

Seuraavat perinteiset Päihdepäivät järjestetään Helsingissä 19.-20.5.2021.