ARTIKKELI: Päihdepäivät 2019: Jokainen on läheinen.

Päihdepäivät järjestetään 8-9.5.2019 Helsingin Kulttuuritalolla. Päihdepäivillä järjestetään 30 seminaaria ja työpajaa sosiaalialan osaajille, vapaaehtoisille ja opiskelijoille. Päihdepäivien ohjelma tarjoaa katsauksen viimeisempään tietoon ja tutkimukseen, keskustelua päihdepolitiikasta ja työkaluja käytännön päihdetyöhön. Päihdepäivillä 2019 teemana on lapset ja läheiset.

Päihdepäivillä 2019 lapset ja läheiset ovat keskiössä. Päihdepäivien seminaarit käsittelevät muun muassa läheisten roolia ja kokemuksia, sikiöaikaisen päihdealtistuksen vaikutuksia sikiöajasta aikuisuuteen, nuorten nuuskan käyttöä sekä läheisten vertaistukea. Päihdepäivillä käydään myös keskustelua päihdepoliittisen ilmaston muutoksesta ja siitä, miten digitaaliset palvelut uudistavat hoitoa.

Kattavalla messuosastolla ja Kohtaamisten teltassa on yli 40 messupistettä, joissa näytteilleasettajat järjestöistä, yrityksistä ja julkiselta sektorilta tarjoavat infoa ja palveluja. Kohtaamisten teltassa on Pop up Elokolo, jossa voi käydä juomassa kupin kahvia ja lepuuttamassa jalkoja.

Päihdepäivillä on vuonna 2019 paljon maksutonta ohjelmaa, johon kuka vain voi osallistua. Kohtaamisia-seminaarissa keskustellaan muun muassa kohtaamisen ja kuuntelemisen taidosta ja myötätuntouupumuksesta. Vahvistamon Live Talk Showssa mielenkiintoisten asiantuntijoiden puheenvuorojen aiheina ovat muun muassa ekstremismi, kulttuurisensitiivisyys, uni, mielenterveys ja pelaaminen.  Maksuttomaan ohjelmaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Jätä kommentti