Glögi on perinteinen joulun ajan juoma, joka lämmittää kylminä talvi-iltoina. Herkullisia, yllättäviä ja erilaisia glögireseptejä löytyy niin verkosta kuin perinteisistä keittokirjoista. Mikä parasta, glögiä voi maustaa oman mielensä mukaan ja kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä! Erilaiset glögit toimivat mainiosti myös alkoholittomana. Tässä muutama reseptivinkki alkoholittomiin, erilaisiin glögeihin!
Reseptivinkit on poimittu verkkosivuilta, lähteet alkuperäisiin julkaisuihin löytyvät linkkinä.
Fenkoli-glögi
1litra omenatäysmehua
1 kanelitanko
1tl fenkolinsiemeniä
1/2tl kardemummaa
Mittaa kattilaan omenatäysmehu ja mausteet. Kiehauta seos ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Siirrä kattila liedeltä ja anna juoman maustua vielä noin 15 minuuttia.
Kuumenna juoma uudelleen ja siivilöi juoma laseihin. Tarjoa lisäksi manteleita ja rusinoita.
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/fenkoliglogi
Puolukka-glögi
puolukka- tai karpalomehua
pussillinen glögimaustetta
kolme tähtianista
viisi mausteneilikkaa
puoli desiä fariinisokeria
Kaada kattilaan litra puolukka- tai karpalomehua.
Lisää pussillinen glögimaustetta, kolme tähtianista, viisi mausteneilikkaa ja puoli desiä fariinisokeria.
Keitä 15 minuuttia. Jätä juoma maustumaan, kunnes se on jäähtynyt. Siivilöi mausteet.
https://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/kokkaa/niksit/ihana-alkoholiton-glogi-syntyy-tavallisesta-omenamehusta-lisaa-vain
Vaalea omenaglögi
6-8 dl omenatuoremehua
10-15 mausteneilikkaa
2-3 kanelitankoa
Keitä mausteet osassa mehua 10-15 minuuttia.
Siivilöi mausteet pois ja lisää loput mehusta. Kuumenna kiehumispisteeseen, tarkista maku. Tarjoa erikseen ruskeaa sokeria, hunajaa tai kuusenkerkkäsiirappia.
https://kotiliesi.fi/resepti/vaalea-omenaglogi/