Blogi: Lasten ja nuorten hyvinvointi on kuntien ykköstehtävä

Olemme eläneet vuoden koronan varjossa, eikä selkeää loppua tilanteelle ole näköpiirissä. Erityisesti lapsille ja nuorille vuosi on pitkä aika. Lisääntyvä oireilu lasten ja nuorten keskuudessa on totta ja kaikki mahdolliset toimet hyvinvoinnin turvaamiseksi on otettava käyttöön pikaisesti. On toimittava laajalla rintamalla ja kunnilla on tässä työssä merkittävä rooli.

Varttuva sukupolvi on arvokkainta, mitä meillä yhteiskuntana on. Meidän kaikkien aikuisten tehtävä on pitää lasten ja nuorten tulevaisuususkoa yllä ja luotava heille toiveikasta visiota tulevaisuudesta, vaikka näkymä onkin tällä hetkellä usvan ja sumun peitossa.

Tulevaisuudessa kunnan merkittävimmät järjestämisvastuut koskevat varhaiskasvatusta ja perusopetusta sote-asioiden siirtyessä maakunnille. Kuntien on pystyttävä turvaamaan laadukkaat varhaiskasvatus- ja opetuspalvelut haastavasta tilanteesta huolimatta. Hyvin järjestetty ja resursoitu palvelu toimii usein myös ennaltaehkäisevänä toimintana, kirjoittaa Suomen Vanhempainliiton varhaiskasvatuksen asiantuntija Merja Korhonen EPT-verkoston ja EHYTin kuntavaaliblogissa.

Lue blogi: www.hyvinvointivaalit.fi