Blogi: Kaikkien kaupunki. Siis ihan kaikkien.

Kaupunki kuuluu kaikille. Julkinen tila kuuluu kaikille. Jokainen meistä ansaitsee tulla kohdatuksi ystävällisesti. Kaikkien kaupunki -kampanjan tavoitteena on lisätä ymmärrystä katukuvassa esiintyvien häiriöiden taustatekijöistä ja etsiä ratkaisuja.

BLOGI: Mitä Lost Boys-dokumentista käyty keskustelu kertoi huumausainepolitiikan muutoksesta?

Yle näytti Docventures-elokuvasarjassaan huumeidenkäyttäjiä kuvaavan Lost Boys-dokumentin helmikuussa. Elokuvan jälkeen käyty keskustelu näytti, että huumeisiin liittyvässä yhteiskunnallisessa keskustelussa on nykyään mukana myös empatian tunteita. Tätä voi pitää merkittävänä muutoksena, joka näkyy myös kansainvälisessä huumausainepolitiikassa. Suomen …

Lue lisääBLOGI: Mitä Lost Boys-dokumentista käyty keskustelu kertoi huumausainepolitiikan muutoksesta?

BLOGI: Hakisitko mulle pari juomaa? – Nuori saa alkoholia yleensä läheiseltä aikuiselta

Blogi on julkaistu Alko Vastuullisesti #nofilter-blogissa 17.5.2021. Lue alkuperäinen blogijulkaisu Alko vastuullisesti sivuilta. Tutkimusten mukaan alkoholia juovat alaikäiset saavat alkoholin yleisimmin läheiseltä aikuiselta. Alkoholin tarjoaminen nuorelle valvotusti ei ole toimivaa päihdekasvatusta. Sen sijaan avoin keskusteluilmapiiri …

Lue lisääBLOGI: Hakisitko mulle pari juomaa? – Nuori saa alkoholia yleensä läheiseltä aikuiselta

Blogi: Huumeet liikenteessä − yhdessä kasvavaa ongelmaa vastaan

Huumekuljettajien osuus poliisiratsioissa ja liikenneonnettomuuksissa kasvaa vuosi vuodelta. Nyt on toimittava. Yhteistyötä tarvitaan laajalla rintamalla ja ratkaisuja voimme löytää yhdessä. Valvonnan resurssit on turvattava ja seuraamuksia on porrastettava, mutta samalla on panostettava terveydenhuoltoon. Huumeiden käyttäjille on tarjottava matalan kynnyksen palveluita, sillä huumeisiin liittyvien ongelmien torjunta yhteiskunnassa vähentää ongelmia myös liikenteessä.

Mielipidekirjoitus: Lasten etu unohtuu alkoholin saatavuuden helpottamista koskevassa keskustelussa

Arviolta 70 000 lasta ja nuorta elää perheessä, jossa vähintään toisella vanhemmalla on päihdeongelma. Viime aikoina mediassa on käyty keskustelua alkoholinsaatavuuden helpottamisesta, kuten toiveista sallia alkoholin kotiinkuljetus ravintoloiden ja muun elinkeinoelämän tukemiseksi. Keskustelu on keskittynyt vahvasti …

Lue lisääMielipidekirjoitus: Lasten etu unohtuu alkoholin saatavuuden helpottamista koskevassa keskustelussa

Blogi: Korona-ajan vaikutukset rahapelaajiin ja heidän läheisiinsä

Miten korona-aika on vaikuttanut suomalaisten rahapelaamiseen ja elämään yleensä? EHYT toteutti kevättalvella 2021 avoimen verkkokyselyn yli 15-vuotiaille suomalaisille. Suurimmalla osalla vastaajista korona-aikana ei ole tuonut suuria muutoksia elämään tai rahapelikäyttäytymiseen, mutta osalla rahapelaamiseen, mielenterveyteen ja päihteiden käyttöön liittyvät haitat ovat lisääntyneet heillä itsellään tai heidän läheisillään.

Blogi: Ehkäisevää päihdetyötä laaja-alaisesti myös tulevaisuudessa

Järjestöt ovat olleet mukana päihde- ja riippuvuusstrategian valmisteluprosessissa alusta alkaen. Vuonna 2019 SuomiAreenassa ministeri Kiuru toivoi järjestöiltä koostetta siitä, mitä ehkäisevässä päihdetyössä ja päihdehoidossa tulisi tulevaisuudessa kehittää ja mitä tuleva strategia voisi sisältää. Järjestöjen ja …

Lue lisääBlogi: Ehkäisevää päihdetyötä laaja-alaisesti myös tulevaisuudessa

Blogi: Lasten ja nuorten hyvinvointi on kuntien ykköstehtävä

Tulevaisuudessa kunnan merkittävimmät järjestämisvastuut koskevat varhaiskasvatusta ja perusopetusta sote-asioiden siirtyessä maakunnille. Kuntien on pystyttävä turvaamaan laadukkaat varhaiskasvatus- ja opetuspalvelut haastavasta tilanteesta huolimatta. Hyvin järjestetty ja resursoitu palvelu toimii usein myös ennaltaehkäisevänä toimintana.

Blogi: Vauhtia pysähtymisestä!

Mielenterveyden edistäminen tarkoittaa kaikkia niitä konkreettisia toimia, joilla vahvistetaan omia, läheisten tai työpaikan mielenterveyden voimavaroja ja toisaalta suojataan mieltä kuormitustekijöiden kielteisiltä vaikutuksilta. Mielenterveystaitoja, kuten esimerkiksi kykyä säädellä kuormitusta ja stressiä sekä tunne- ja vuorovaikutustaitoja, voi treenata samoin kuin fyysistäkin terveyttä, mutta treenaaminen vaatii pysähtymistä.