Artikkeli: Järjestä tapahtuma EPT-viikolla lääkkeisiin liittyen

Lääkkeiden käyttöön liittyvät teemat ovat olleet mediassakin esillä tämän vuoden aikana, mm. ”älylääkkeiden” käyttö. Yle uutisoi viime vuoden loppupuolella opiskelumaailmassa tapahtuvasta älylääkkeiden käytöstä. Termi on hiukan harhaanjohtava, mutta taustalla ovat esimerkiksi toiveet suorituskyvyn parantamisesta.

A-klinikan lääketieteellisen johtajan Kaarlo Simojoen mukaan ilmiö näkyy opiskelijoiden lisäksi myös työelämässä olevilla nuorilla aikuisilla. Hän varoittaa, että käyttöön sisältyy kohtalokkaitakin riskejä ja maltillinenkin käyttö voi aiheuttaa vakavia ja pitkäkestoisia ongelmia. Lääkkeiden käyttöön liittyy monenlaista problematiikkaa, josta on syytä keskustella.

Vaikka lääkkeet ovat tarpeellisia, ne eivät ole ongelmattomia, sillä jopa joka neljäs päivystyskäynti johtuu lääkityshaitasta. Käyttämällä lääkkeitä oikein vähennetään myös terveydenhuollon kuormitusta ja kustannuksia. Ehkäisevän päihdetyön viikon teemana marraskuussa 7.-13.11. onkin lääkkeiden väärinkäyttö sekä lääkkeiden käytöstä keskusteleminen.

Järjestä keskustelu tai luento lääketeemasta EPT-viikolla

Ehkäisevän päihdetyön viikkoon (vko 45) voi osallistua järjestämällä esimerkiksi keskustelupaneelin tai luennon. Toteutus voi olla live- tai etätapahtuma. EPT-viikon kampanjasivut tarjoavat lisätietoa. Tällä lomakkeella voit ilmoittaa tapahtumasi EPT-viikon tapahtumakalenteriin.

EPT-verkosto järjestää sote-ammattilaisille luentoseminaarin webinaarina viikon teemasta torstaina 10.11. klo 13-15. Webinaari auttaa rakentamaan sote-ammattilaisten tietopohjaa, jotta lääkkeistä on helpompaa keskustella.

Viikon kohderyhmänä ovat ensisijaisesti ehkäisevän työn parissa työskentelevät ammattilaiset, esimerkiksi kuntien ja kaupunkien työntekijät, järjestöt ja aluehallintovirastot. Myös tänä vuonna ammattilaisille tullaan tarjoamaan materiaalia vuoden teemaan liittyen. Tulossa on mm. huoneentaulu, jonka avulla lääkkeistä on helpompi puhua asiakastyössä eri ikäisten kanssa.

Voit myös tilata materiaalia oppilaitokseen, kohtaamispaikkaan jne.

Kampanjamaterialien tilaukset lomakkeella.

Lisätietoa kampanjasta päivitetään kampanjasivuille piakkoin!

Kysy selventävä kysymys
Ehkäisevän päihdetyön viikolla kannustamme kaikkia kysymään lääkkeiden väärinkäytöstä, sillä kysyminen kannattaa. Lue lisää: www.kysyminenkannattaa.fi