Tipaton tammikuu 1.1.-31.1.2017

Tipaton haastaa sekä yksilöitä että yhteisöjä miettimään omia tottumuksiaan ja toimintatapojaan

Tipaton tammikuu on ainutlaatuinen perinne, joka on ollut osa monen suomalaisen vuodenkiertoa jo vuosikymmenien ajan. Noin viidennes alkoholia käyttävistä suomalaisista aloittaa tipattoman joka vuosi ja onnistuu pitämään korkin kiinni koko Tipattoman tammikuun.Tipattomasta hyötyy jokainen alkoholia nauttiva – myös kohtuukäyttäjä.  Olo on reippaampi ja kevyempi, unen laatu ja keskittymiskyky paranevat.

Suomalaista kulttuuria on luonnehdittu alkoholimyönteiseksi. Tipaton tammikuu tuo esille, että alkoholin käytön vähentäminen on mahdollista ja hyväksyttävää ilman erityistä selittelyn tarvetta. Moni kokeekin, että tammikuu on ainoa aika vuodesta, kun alkoholista kieltäytymistä ei tarvitse selitellä.  Tipaton ei nimestään huolimatta tarkoita ehdotonta nollatoleranssia vaan alkoholinkulutuksen vähentäminenkin riittää.

Vuodesta 2004 lähtien joukko sosiaali- ja terveysalan toimijoita on edistänyt viestinnällä Tipattoman tammikuun tunnettuutta ja näkyvyyttä. Vuodesta 2012 alkaen Tipaton-kampanjaa on koordinoinut Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto ja EHYT ry.

Katso lisätietoja kampanjasta facebookista www.facebook.com/tipaton ja sivulta tipaton.fi

Lisätietoja:

Viestinnän suunnittelija Maaret Väkinen, EHYT ry, puh. 050 327 0009, maaret.vakinen@ehyt.fi

 

Tipaton tammikuu 2017 viestintäyhteistyökumppanit: