Runometro 15.12.2018

Kaikkienkaupunki- kampanjan aikana matkustajien lähettämistä tarinoista koostetaan runoja. Helsinki Poetry Connection koostaa tarinat ja muistot runoesitykseksi, joka esitetään 15. joulukuuta Itäkeskuksesta klo 12.01 ja Tapiolasta klo 13:01 lähtevässä runometrossa. Runot kertovat omaa tarinaansa kaupunkilaisista. Runoja julkaistaan myös verkossa.​

Jaa tarinasi kanssamme 25.11.2018 mennessä. Voit kertoa kokemuksia, tunnetiloja tai muistoja: uneliaat työmatkat, hauska mummo, joka sattui aina samalle reitille, pelottava humalainen. Tarinat voivat olla mitä tahansa ja mistä tahansa. Valitsemme parhaimmat ja monipuolisimmat muistot ja tarinat, joiden pohjalta Helsinki Poetry Connection koostaa runoesityksen. Runot esitetään runometrossa 15. joulukuuta. Viiden osallistujan kesken arvotaan HSL:n matkakortit (arvo 50 euroa).

 

Tarinoita:

"Kuljetin rintarepussa pientä vauvaa, lähes jokainen ratikkamatka sisälsi uuden kohtaamisen. Reppu herätti ihmisissä kysymyksiä ja erityisesti seniorit halusivat turinoida vanhemmuudesta – ja muustakin. Toivoteltiin voimia ja tarjottiin penkkiä. Kyllä suomalaisetkin puhuvat, todistettavasti."

"Istuin raitiovaunussa. Kuulin takaani itkua. Käännyin ja kysyin nuorehkolta, melko päihtyneeltä naiselta voinko auttaa. ”V**n lesbo painu v**n. Mitä säki siinä saatana istut”, oli vastaus. Aina ei auttamisen halua palkita. Nielin ylpeyteni ja mietin, että ehkä kuitenkin kysyn joskus vielä uudestaan itkevältä kanssamatkustajalta, onko kaikki ok."