Suomen suurin päihdeaiheinen koulutustapahtuma sosiaali- ja terveysalan osaajille Helsingin Kulttuuritalolla 10.11.5.2023

Helsingin Kulttuuritalolla järjestetään 10.11.5.2023 päihdetyön seminaareja kaikille ammattilaisille, vapaaehtoisille, opiskelijoille sekä muille päihde- ja mielenterveysaiheista kiinnostuneille. Tämän vuoden teema on Uuden äärellä: menetelmiä ja kohtaamisia, ja tapahtuman pääyhteistyökumppani on MIELI ry.

Tapahtumassa on 16 erilaista seminaaria ja työpajaa sekä alan laajin ja erikoistunein messuosasto. Tämän vuoden Päihdepäivien jälkeen tapahtuma pitää välivuoden, ja palaa jälleen uudella ilmeellä ja uusilla sisällöillä vuonna 2025.

Ilmoittautuminen

Tapahtuman ilmoittautuminen loppuu 3.5.2023 ja edullisempia ennakkolippuja voi hankkia 1.3. asti. Lippuja voi ostaa yhdelle tai useammalle päivälle. Tapahtumaan voi ilmoittautua yksin tai ryhmänä. Jos et ole ehtinyt ostamaan lippuasi, voit ostaa sen myös tapahtumapaikalta info-pisteeltä. Messuosasto ja aulan valokuvanäyttely ovat kaikille avoimia.

Peruutusehdot: Ilmoittautumisen voi perua veloituksetta 10.4.2023 mennessä, sen jälkeen maksuton peruutus vain sairastodistusta vastaan. 25.5. jälkeen toimitettua lääkärintodistusta vastaan ei enää palauteta maksettua osallistujalippua. Muutokset eivät ole enää mahdollisia 3.5. jälkeen. Peruutuksista veloitetaan kuitenkin aina toimistomaksu 10€.

Tapahtumaan voi ostaa yhden tai kahden päivän lippuja, ja opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille on myynnissä edullisemmat liput. Tapahtumaan voi ilmoittautua yksin tai ryhmänä. Tapahtuman ilmoittautuminen loppuu 3.5.2023 ja edullisempia ennakkolippuja voi hankkia 1.3. asti.

Normaalihintaiset liputHinta
Kahden päivän ennakkolippu 1.3. asti225 €
Kahden päivän lippu (ke-to)255 €
Yhden päivän lippu (ke tai to)140 €
Alennetut liput: Opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät
Kahden päivän lippu (ke-to)120 €
Yhden päivän lippu (ke tai to)60 €

Pääsylippu sisältää tapahtuman materiaalit, sekä iltapäiväkahvit. Osallistumismaksu ei sisällä matkoja, majoituksia tai ruokia.

Ilmoittautumisen voi perua veloituksetta 10.4.2023 saakka. Tämän jälkeen on mahdollista perua veloituksetta vain lääkärintodistuksella, muissa tapatuksissa veloitetaan 100 % osallistumismaksusta. 25.5. jälkeen toimitettua lääkärintodistusta vastaan ei enää palauteta maksettua osallistujalippua. Muutokset eivät ole enää mahdollisia 3.5. jälkeen.

Ilmoittautuminen perutaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen päihdepäivät@ehyt.fi Mikäli laskutustietoihin tulee muutoksia, veloitamme laskutuslisän 10 € / lasku

Osta lippu Päihdepäiville!

Lisätiedot:
Cilla Schroeder
cilla.schroeder(at)ehyt.fi

Ohjelma

Vuoden 2023 kattoteema on Uuden äärellä: menetelmiä ja kohtaamisia. Elämme muutoksen aikaa. Sote-uudistus, päihde- ja mielenterveyskentän muutokset, uudet päihdeilmiöt ja koronapandemian jättämät jäljet asettavat uusia haasteita, mutta myös uusia mahdollisuuksia päihdetyölle.

Osta lippusi Päihdepäiville tästä

Seminaariohjelma

Kohtaamisia ja menetelmiä sosiaali- ja terveydenhuollon arkeen
Keskustelua riippuvuuksista
Päihde- ja mielenterveystyö muutoksessa
Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi

keskiviikko 10.05.2023


Klo 11.00-12.00 Lounastauko
klo 12.00-14.00


klo 14.00-15.00 kahvitauko
klo 15.00-17.00

torstai 11.05.2023

klo 9.00-11.00


11.00-12.30 lounastauko
12.30-14.30


14.30-15.00 kahvitauko


Peruutukset

Ilmoittautumisen voi perua veloituksetta 10.4.2023 saakka. Tämän jälkeen on mahdollista perua veloituksetta vain lääkärintodistuksella, muissa tapatuksissa veloitetaan 100 % osallistumismaksusta. 25.5. jälkeen toimitettua lääkärintodistusta vastaan ei enää palauteta maksettua osallistujalippua. Muutokset eivät ole enää mahdollisia 3.5. jälkeen.

Ilmoittautuminen perutaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen paihdepaivat@ehyt.fi Mikäli laskutustietoihin tulee muutoksia, veloitamme laskutuslisän 10 € / lasku.

Majoitus ja matkustus

Kulttuuritalo on Helsingin Alppilassa, osoitteessa Hae aikatauluja HSL:n reittioppaasta >

Messuosasto

Päihdepäivien kattavalla messuosastolla on 37 näytteilleasettajaa. Osastolla tapaat järjestöjä, yrityksiä ja hankkeita, jotka tuottavat päihdepalveluja, antavat neuvontaa ja esittelevät uutuuksia. Messuosasto on auki keskiviikkona ja torstaina 9–16. Messuosasto on ilmainen ja kaikille auki. Näytteilleasettajat ovat:

Blogi

Twitterissa

Päihdepäivät lähestyvät! #Seminaari4 käsittelee nuorten ennenaikaisia kuolemia ja niiden ehkäisyä. Puhumassa mm. @HakkarainenPekk @sannaronka ja @jkivivuori

Tutustu seminaariin: https://www.ept-verkosto.fi/paihdepaivat/

#Päihdepäivät #Nuoret #THL

Kokemustieto kohtaamisen rakentajana-seminaarissa syvennytään stigmaan. Miten stigmaa voi purkaa ja mitä sosiaali- ja terveysalan ammattilainen voi omassa työssään tehdä stigman purkamiseksi? Tule kuulolle! #päihdepäivät #seminaari10

Pitkittyneet talousvaikeudet haastavat perheen hyvinvointia. On tärkeää, että ammattilaisilla on riittävät valmiudet ottaa raha-asiat puheeksi ja tukea perheen mielenterveyttä. Seminaarissa puhujina Minna Magnusson, Maria Rumpunen ja Janette Vesterinen. #päihdepäivät #seminaari8

Aikaisempien Päihdepäivien materiaaleja

Päihdepäivät 11.-12.5. järjestettiin verkossa. Tapahtumassa oli 16 seminaaria ja maksuttomia miniseminaareja, ja Päihdepäivillä vieraili noin 1000 kävijää. Tapahtuman 2022 diaesitykset on julkaistu Slideshare-palveluun. Tästä pääset tutustumaan tapahtuman esityksiin.

Medialle

Ida Virta
viestinnän asiantuntija
EHYT ry / Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto
p. 044 7631329