Olet täällä

Päihdeneuvontapuhelin auttaa myös ammattilaisia

08.11.2016
EHYT ry:n ja Helsingin Diakonissalaitoksen yhteinen Päihdeneuvontapuhelin vastaa myös sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten kysymyksiin. Puhelin tunnetaan päihteidenkäyttäjien sekä heidän omaistensa ja läheistensä auttavana kanavana koko maassa.

Aikuistyön suunnittelija Viivi Rapo EHYT ry:stä kertoo, että puhelimeen tulee lähes viikoittain yhteydenottoja myös sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisilta.

”Soittoja tulee eri ammattiryhmiltä, muun muassa nuorisoalan työntekijöiltä, sosiaalityöntekijöiltä ja lääkäreiltä. Ammattilaisten kanssa mietimme yhdessä eri ratkaisuvaihtoehtoja, uusia kanavia ja keinoja käsillä olevaan tilanteeseen. Tällä hetkellä ammattilaisten puheluissa nousee esiin muun muassa sote-uudistus ja sen herättämät kysymykset. Paljon kysytään neuvoja myös asiakkaan auttamiseen ongelmatilanteissa”, Rapo sanoo.

EHYT ry:n ja HDL:n muiden palveluiden sekä aiesopimuskumppaneiden kanssa tehdään myös tiivistä yhteistyötä. Isojen organisaatioiden osaaminen ja ammatillinen tuki on merkittävä palvelulle.

”Päihdeneuvontapuhelimeen soittavalle ihmiselle on aina aikaa. Soittajien kohdalla periaatteena on, että ketään ei jätetä yksin. Sama koskee myös alan ammattilaisia, puhelimen kautta he saavat konkreettisten neuvojen ja vinkkien lisäksi vertaistukea”, Viivi Rapo sanoo.

Vuoden 2016 alusta tarjottu erikseen neuvontaa myös työelämän tarpeisiin

Vuoden 2016 alusta asti Päihdeneuvontapuhelimeen soittavat ammattilaiset ovat halutessaan saanet tukea puhelinpalvelun välityksellä toimivalta taustaringiltä. Mikäli ammattilaisen kysymykseen ei osata suoraan antaa palvelusta vastausta, on mahdollista jättää yhteystietonsa, jolloin kysymys siirtyy palvelussa toimiville esimiehille ratkaistavaksi.

Palvelu on suunnattu muun muassa työpaikkojen esimiehille, työsuojeluhenkilöstölle, henkilöstöhallinnolle ja työterveyshuollolle. Työelämän ammattilaisten on nyt mahdollista saada konkreettista, henkilökohtaista tukea erilaisiin päihteisiin liittyviin haasteisiin työelämässä.  

Päihdeneuvontapuhelin palvelee ympäri vuorokauden numerossa 0800 900 45. Puhelut ovat maksuttomia.